mojati adventski kalendar :: 2022.

Mojati, domaći dizajnerski koncept-brend, predstavlja Adventski kalendar za 2022. godinu

Mojati, domaći dizajnerski koncept-brend, predstavlja svoj jedinstveni i sada već tradicionalni Adventski kalendar. A ovogodišnji je kalendar mladi dizajnerski, kao i uvijek, posvetio gradu Zagrebu, ali i svojem novom studiju te svim zaljubljenicima u njihov kreativni rad i stvaralaštvo. Ovo je treći zaredom Adventski kalendar koncept-brenda Mojati, koji je u centar zbivanja ove priče stavio “vrtlarevu kućicu”. Nju je dodatno ukrasio motivima koje će svi zasigurno lako prepoznati, a u sve to umiješao i najbitniji sastojak – Mojati božićnu čaroliju!


Mojati adventski kalendar dolazi u limitiranom izdanju od samo 150 komada i dostupan će biti samo tijekom Božićnih blagdana. Dodat ćemo da se kalendar sastoji od ukupno 25 prozorčića. Iza 24 prozorčića skrivaju se neodoljive, ručno rađene čokoladice sa 72% kakaa i ekstraktom vanilije koje puni zagrebački Market Street Food & Drinks. No, tu je i posljednji, 25. prozorčić, koji skriva poseban božićni poklon. A to je Mojati narukvica s jednim od četiri motiva božićnih keksića, kao uspomenu na adventsku avanturu.

Mojati predstavlja Adventski kalendar, ali i mnoštvo drugih poklon

Osim adventskog kalendara, brend Mojati koji predvode Ira Pećarević i Jelka Margarita Bogdanić u svojoj širokoj ponudi autorskih proizvoda s vlastitim potpisom ima i nove privjeske s motivima licitara, orašara i zagrebačke katedrale. No tu su i veste s licitarom i tramvajem, kao i božićne narukvice. Upravo ovi artikli će zasigurno osvojiti već na prvu i riješiti sve dileme oko izbora originalnog božićnog poklona za obitelj, prijatelje i sve drage osobe.

Adventski kalendar, ali i svi drugi proizvodi, u prodaji su od četvrtka 17. studenog 2022. godine. Svi ti artikli mogu se naručiti putem Mojati web shopa, uz besplatnu dostavu za narudžbe iznad 350 kuna. Uz to, Mojati adventski kalendar može se kupiti i direktno u prodavaonicama Market (Gundulićeva 13), Market 2 (Tomašićeva 6) te u Muzeju čokolade Zagreb (Varšavska 5).

Dizajnerski koncept-brend je u Vlaškoj ulici “našao svoj dom”!

Nakon pet godina lutanja dizajnerski tim je na peti rođendan brenda našao svoj dom i to na adresi Vlaška 70e. A zgrada u kojoj su se smjestili dio je kompleksa koji se proteže kroz Vlašku, Bauerovu, Martićevu ulicu i Ratkajev prolaz. Danas je taj dio Grada poznat i pod nazivom “mali Vatikan”. No, on je ujedno i centar dizajna s aktivnim i uzbudljivim događanjima. Upravo je iz tog razloga taj stambeni blok glavni motiv ovogodišnjeg adventskog kalendara.

Samo da dodamo, mali Vatikan je izgrađen na prostoru ljetnikovca biskupa Maksimilijana Vrhovca, pobornika jedinstvenog narodnog jezika i osnivača tiskare u kojoj su se štampala dijela uglavnom na hrvatskom jeziku. Biskup Vrhovec je postavio visoke standarde za ovaj kvart. Stoga i Mojati želi nastaviti njegovim stopama. Više o ovom koncept-brendu može se saznati putem službenog Instagram i Facebook profila.

Tagged