koncert za olivera - evo mene među moje - vela luka - 2020

Mladi glazbenici odali počast Oliveru – Vela Luka iznova obojana posebnom energijom

Vela Luka je 30. srpnja 2020. godine bila u znaku Olivera Dragojevića, a koncertom “Evo mene među moje” mlade hrvatske glazbene nade obojale su Vela Luku jednom sasvim novom energijom. Ovaj put, svjetla pozornice uperena su bila u šesnaest pjevača i pjevačica, mladih i obećavajućih talenata, koje su većinom iznjedrile popularne emisije A-strana i The Voice.


Tako su već mnogima omiljena imena zasjala pod velolučkim nebom, nižući najljepše pjesme Oliverove bogate diskografije – Mia Dimšić, Vinko Ćemeraš, Albina Grčić, Marko Kutlić, Matija Cvek, Uršula Najev, Dino Jelusić, Iva Ajduković, Antonela Đinđić, Jure Brkljača, Sabrina Hebiri, Petra Oreč, Dino Perić, Alen Đuras, Josip Palameta i Petra Roško – otvorili su koncert zajedničkom izvedbom pjesme Dobar dan.

Nakon toga, nizale su se sve one pjesme i stihovi, njih teško odabranih tridesetak, koje su najljepše i najbolje zaokružile cijelu priču, od Dobro jutro tugo, Pismo moja, Što to bješe ljubav, Što učinila si ti, Nisam te zaslužio, Vridilo je, preko Gdje to piše?, Tko sam ja da ti sudim, Ljubav je tvoja kao vino, Cesarica, Moj lipi anđele i naravno, Trag u beskraju.

Neke izvedbe ostavile su publiku pod posebnim dojmom pa je tako Uršula Najev interpretacijom pjesme Ništa nova ostavila sve bez daha i dobila najveći spontani aplauz publike, dok je Sabrina Hebiri svojim emotivnim nastupom u trudnoći donijela suze i emociju na pozornicu prilikom izvedbe pjesme Ključ života. Mia Dimšić oduševila je prisutne izvedbom pjesme Oprosti mi pape, a u trenucima kada je aktualni pobjednik The Voicea, Vinko Ćemeraš, izvodio posljednje stihove Nocturna, Vesna Dragojević nije mogla suspregnuti suze.

Večer je završena zajedničkom izvedbom šesnaest glazbenika, a na redu su bile Cesarica i Moj lipi anđele te Vjeruj u ljubav, dok je posljednja, Galeb i ja, uz velik i dugotrajan pljesak publike odjekivala Vela Lukom još do dugo u noć.

Načelnica Općine Vela Luka, Katarina Gugić, na kraju programa zahvalila se svima prisutnima, svima koji su pratili kako Vela Luka diše zadnjih dana te disali s njom, Oliverovoj obitelji, glazbenicima, suradnicima, Velolučanima i svima onima koji pomažu osvijetliti i dalje Oliverov trag u beskraju.

Tjedan sjećanja na Olivera u Veloj Luci završava u petak, 31. srpnja, uz večer jazza i koncertom Ines Tričković i benda.


  • foto: Ante Čižmić / CROPIX

PROČITAJTE VIŠE:

Tagged