mladen burnać - mi nismo jedno za drugo - 2021.

Mladen Burnać recitira ljubavne stihove u pjesmi “Mi nismo jedno za drugo”

Kantautor Mladen Burnać objavio je svoj novi singl “Mi nismo jedno za drugo” koji se nalazi na hvaljenom novom albumu “Knjiga poezije”. U pitanju je pjesma u kojoj Mladen recitira ljubavne stihove o dvoje ljudi koji ne znaju kako bi prekinuli svoju vezu, a koje ipak veže luda strast.

Glazba je nježna, latino i prepuna gitara, a u njoj svira gitaristički virtuoz Dragomir Herendić Dragianni. Dodajmo da je odsvirao jedan od najljepših i najdužih gitaristički sola ikada snimljenih u nekoj hrvatskoj pop pjesmi sa vokalom!


“Mislim da je ovo veoma intimna pjesma u kojoj se svatko može naći. Za svakoga tko je ikada ljubio nekoga, a u jednom trenutku nije znao što dalje – nastaviti ili prekinuti… Odsvirali smo je samo sa dvije gitare i zvučala mi je baš za dušu. Ali mi je bila nekako prekratka, svega dvije minute. Kako je zadnjih stih govorio o tome kako tu vezu veže samo luda strast, zamolio sam Dragiannia da na kraju odsvira kraći solo na gitari. Samo kako bi naglasio taj osjećaj”, rekao je Mladen.

“Budući je bio jako inspiriran, pustio sam ga da svira i otišao van. Kada sam se vratio, imao je pune dvije minute predivnih gitarističkih melodija i pitao me koju od njih da stavimo u pjesmu. Bio sam fasciniran tom magijom kako je to sve divno zajedno zvučalo i odlučio sam da nećemo ništa kratiti. Ostavio sam cijeli solo od dvije minute do kraja pjesme”, rekao je Mladen Burnać.

“Naravno da znam da kad krene solo da tada spiker na radiju (iz nekog čudnog razloga) redovno počne nešto pričati. Svašta, kao da je glazba bez teksta nebitna… Naravno da znam i da solaže u pjesmama sa tekstom obično traju maximalno do 20-tak sekundi. To je kao neko nepisano pravilo. Međutim, u glazbi treba biti i hrabar. Odlučio sam neka bude ovako. Vjerujem da će je pravi ljubitelji gitara uživati u ovoj gitarističkoj čaroliji”, dodao je Mladen. A više o njemu doznajte na Instagram profilu.

Video: Mladen Burnać – Mi nismo jedno za drugo

Tagged