marei - ne budi me - 2020

Mlada kantautorica MAREI predstavila originalni spot za pjesmu “Ne budi me”

Mlada kantautorica MAREI je u utorak, 24. veljače 2020. godine u Kulturnom centru Mesnička uživo je predstavila svoj treći spot za pomalo apstraktnu i vrlo sanjivu retro pop baladu – Ne budi me. Uz kratku svirku i druženje, MAREI je pričala o nastanku pjesme i spota te nadolazećem studijskom albumu koji će biti objavljen pod etiketom Menarta. Cijeli video spot je snimljen na green screenu te su u postprodukciji, na pozadinu, dodani elementi urbanih fotografija, kolaža, crteža i raznih drugih efekata. Na taj je način oblikovan konačni vizualni identitet spota koji je animiran u šarenu razglednicu MAREINOG unutarnjeg svijeta.


“Čak i ja koja sam pjesmu napisala zajedno s Danijelom Damjanovićem, više uživam u njoj dok je slušam gledajući spot. I mislim da je upravo to poanta glazbenih spotova. Da ne budu napravljeni reda radi, da ne budu pregenijalni a zapravo nemaju veze s pjesmom pa se samo o spotu i govori, već da budu toliko dobri da dok ih gledaš pojačavaju dojam glazbe koju prate. Ekipa iz TETRABOT studija je zaista napravila predivan posao i uspjeli su dati nešto čak i bolje od onoga što sam ja zamislila. Ovo je maleni prozor u izmišljenu realnost koja postoji u meni i nigdje više. Cilj spota bio je uskladiti se s retro stilom pjesme pa je koloristička paleta vizuala i kostimografije u spotu napravljena po uzoru na grafički, modni i arhitektonski dizajn 60-ih i 70-ih godina 20. stoljeća”, rekla je MAREI.

Pjesma Ne budi me, naći će se na nadolazećem studijskom albumu, a kako i sama MAREI kaže, ona za nju ima posebno značenje: “Ne budi me je pjesma kojom sam samu sebe iznenadila. Ne zato što je glazbeno nešto što od sebe ne bih očekivala, već zato što smo prije godinu dana napisali tekst koji tek sada zapravo u potpunosti shvaćam. Iako nije napisana s tom idejom, pjesma Ne budi me zapravo vrlo realistično prikazuje moj svijet mašte i onoga što ja volim reći da su moje životne iluzije. Tako ih gradim i očekujem od svog okruženja da se ponaša onako kako ja zamislim, i nikako ne volim kad me se iz tog stanja iluzije budi. Ne budi me je jednostavna pjesma, nema u njoj ništa skriveno, a spot je pokazao upravo taj svijet koji nigdje ne postoji, osim u meni!”


PROČITAJTE VIŠE:

Tagged

1 thought on “Mlada kantautorica MAREI predstavila originalni spot za pjesmu “Ne budi me”

Comments are closed.