miroslav i gordana evačić - spevaj der mi maro - 2021.

Miroslav i Gordana Evačić, glazbeni etno duo, predstavlja singl “Spevaj der mi Maro”

Miroslav i Gordana Evačić predstavljaju svoj najnoviji singl “Spevaj der mi Maro”, a za ovu pjesmu snimljen je i zanimljiv video spot. Ova pjesma novi je biser u riznici world music stvaralaštva koje njeguju Miroslav i Gordana. Dodajmo da ovaj renomirani glazbeni duo godinama stvara eklektičnu autorsku i etno glazbu. A ovoga puta nam predstavljaju njima svojstvenu obradu tradicijske pjesme “Spevaj der mi Maro”.


Miroslav Evačić je također i glazbeni producent svih njihovih ostvarenja, tako da se i ovom glazbenom broju lako prepoznaje njegov producentski rukopis. Uz zvuk cimbula i Gordanin izražajni vokal, ova pjesma i video spot vode nas u sjetnu šetnju podravskom ravnicom. Rijeka Drava tu je tihi suputnik i bezvremenski svjedok minulih vremena. Video spot je rad Tomislava Horvatinovića iz Nexus produkcije, a realiziran je uz potporu Grada Koprivnice. Izdavač je Intek Music.

O etno glazbeniku Miroslavu Evačiću

Miroslav Evačić rođen je u Koprivnici. U ranom djetinjstvu najviše vremena provodi sa svojim djedom koji je svirao harmoniku i na njega prenio ljubav prema glazbi. U Koprivnici se školuje, a u srednjoškolskim danima intenzivno se počinje baviti glazbom. U to vrijeme strastveni je sakupljač gramofonskih ploča, a kako je inspiriran velikanima bluesa i rock’n’rolla, odabire gitaru za svoj instrument i samouko započinje svoj glazbeni put. Također se uključuje i u Kulturno-umjetničko društvo Koprivnica gdje svira tamburu bugariju.

Od 2001. godine okreće se samostalnom glazbenom radu u vlastitom kućnom studiju. 2003. objavljuje svoj prvi autorski album Čardaš Blues u izdanju koprivničkog Šarenog Dućana. Evačić također gostuje na albumima drugih autorakao što su Dunja Knebl, Tamara Obrovac, Georg Kusztrich, Livio Morosin, Gordana Evačić, Milivoj Štefanac, Tomislav Goluban, Dalibor Grubačević, TriBeCaStan i John Kruth. Samostalno ili u suradnji s domaćim glazbenim imenima sudjeluje na brojnim glazbenim festivalima, primjerice ETNOFEST Neum, Dora, MEF i Festival Krijesnica. Više o Miroslavu doznajte na stranicama Wikipedije.

Video: Miroslav i Gordana Evačić – Spevaj der mi Maro

Tagged