miriiam - call me up - 2021.

Miriiam i sanjiv indie retro pop album predstavlja istoimenom pjesmom “Call Me Up”

Talentirana zagrebačka glazbenica Miriiam objavila je album te istoimeni singl s videospotom “Call me Up”. S ovog albuma već smo imali prilike čuti dva indie retro pop singla – “Knot” i “Simple-Minded Love“. S prva dva singla Miriiam se predstavila kao vrsna glazbenica raskošnog vokala i prepoznatljivog zvuka. Album je sniman tijekom perioda lockdowna, a većina pjesama je snimljena u Penthouse studiju u Katranu. Osim same Miriiam koja je napisala glazbu i tekst za sve pjesme, na albumu se nalazi i veliki broj gostiju glazbenika. Spot je snimio, montirao i režirao Pavle Kocanjer, a sniman je na vrhu Katrana.

“Tijekom snimanja posljednje pjesme u prosincu, baš usred takea, na vrhu Katrana, doživjeli smo potres. Mislim da je Toni čak ostavio tu snimku. Bila je to posljednja audio snimka s te lokacije. Kasnije su se dečki preselili u novi prostor kod Džamije“, rekla je Miriiam.


“Oko studija Penthouse se okuplja zbilja širok krug muzičara pa smo među njima odabrali one koji su svirali instrument koji nam je trebao. Na svim pjesmama bubanj je odsvirao Daniel Kadijević, a uspjeli smo čak nagovoriti i Davora Rodika iz grupe Majke da nam snimi pedal steel. Klavir i harmoniku je snimio Fran Šokić, a Jura Hotko iz grupe Pavel odsvirao je klavir na “Stelli”. Backove su nam otpjevale Tara Jelovac (JeboTon) i Hana Blažević (kći Kreše Blaževića), a trombon je na “Knotu” snimio Antun Aleksa (JeboTon, Porto Morto…)”, dodala je Miriiam.

O albumu “Call Me Up”

Na albumu se nalazi deset pjesama na engleskom jeziku u kojima Miriiam, osim kantautorskih i vokalnih sposobnosti, donosi i zvuk koji se u Hrvatskoj nema prilike često čuti. No, taj zvuk iz singla u singl pronalazi svoje mjesto na hrvatskim radio postajama i medijima.

S obzirom na kvalitetu same izvedbe, ne čudi da se Miriiam nalazi i na iznimno slušanim listama digitalnih servisa. Primjerice, na Spotifyu je ostvarila skoro 6000 slušatelja u posljednjih mjesec dana, što ni puno poznatijim glazbenicima ne polazi za rukom.

O glazbenici Miriiam

Talentirana zagrebačka kantautorica Miriiam iza sebe ima par singlova i EP naziva Heavyless iz 2018. godine. Nakon boravka u Londonu, zbog pandemije koronavirusa vraća se u Hrvatsku i kreće sa snimanjem albuma prvijenca s Tonijem Tkalecom i Edvinom Đerahovićem iz Penthouse Studija. Uz njih pjesme dotad izvođene samo u samostalnom izdanju i koncertno, dobivaju bendovsko ruho.

Album Call Me Up u izdanju izdavačkih kuća Basic & Rough i Mudri Brk dostupan je putem svih digitalnih glazbenih platformi, a iduće godine će dobiti i svoje fizičko izdanje. Više o ovoj indie folk glazbenici više doznajte na njezinoj Facebook stranici.

Video: Miriiam – Call Me Up

Tagged