mile mijač - kroz sutra | 2023.

Mile Mijač, sinjski multitalentirani glazbenik, predstavlja singl “Kroz sutra”

Mile Mijač, sinjski multitalentirani glazbenik, predstavlja singl “Kroz sutra” i pripadajući mu videospot. A ovom pjesmom koristi priliku i najavljuje prvi samostalni studijski album koji objavljuje pod svojim imenom. I dodajmo, njega ćemo moći slušati već na jesen 2023. godine. Novi singl “Kroz sutra” u akustičnoj formi svojevrsnog vojničkog marša, koji se prema kraju pjesme pretvara u budnicu, liriku stavlja u prvi plan. A uz to, on naglašava važnost poruke samospoznaje koju pjesma prenosi…


“Tekst pjesme je posveta svim onim žrtvama toksičnih odnosa. Bila to veza, prijateljstvo, zajednica ili brak. Koliko god imali prilike govoriti da si je netko nešto sam ili sama napravio, uvijek postoji osoba koja se nije dovoljno potrudila ili koja se previše potrudila drugome zagorčati život”, rekao je Mile Mijač.

“Spot se bazirao na hvatanju usamljenosti i same esencije tog osjećaja. Čovjek sam na polju, vječito sam sa sobom. Usamljenost – kako artistička, tako estetska. Sve što treba uraditi jedna osoba za sebe, na kraju to radi sama. Pomoć može usmjeriti, proslijediti ili čak i dezorijentirati, ali na tom cilju smo uvijek sami”, dodaje Mile Mijač.

Mile je dugogodišnji je član alternativne scene, a publici je najpoznatiji u ulozi bubnjara benda M.O.R.T.

Glazbu za pjesmu Kroz sutra potpisuju Patrik Zelenika i Milan Mijač, dok tekst potpisuje Milan Mijač samostalno. Ivana Grahovac bila je zadužena za snimanje i fotografiju, a režiju i montažu uradio je Milan Mijač. Produkciju videospota potpisuje sinjski kolektiv RakijaCrew. Također, singl Kroz sutra dostupan je putem YouTube kanala glazbenika te na svim streaming servisima.

Mile Mijač dugogodišnji je član alternativne scene, a publici je najpoznatiji u ulozi bubnjara benda M.O.R.T. A sa svojim kantautorskim radom počeo je krajem 2011. godine pod imenom PBO, pod kojim je prethodno objavio tri studijska albuma. Singl Kroz sutra najavni je singl njegovog prvog samostalnog albuma koji će objaviti pod svojim imenom za nekoliko mjeseci. I dodajmo, Mile Mijač je izvođač Dostave Zvuka, a više informacija o njemu doznajte na njegovoj Facebook stranici.

VIDEO: Mile Mijač – Kroz sutra

Tagged