mile kekin / moja kuća od pjesama / makk 2019

Mile Kekin, frontman Hladnog Piva, ali i uspješan solo kantautor nastupa na MAKK-u

Frontman i autor pjesama Hladnog Piva, ali i uspješan solo kantautor, Mile Kekin, na ovogodišnjem će MAKK-u (Međunarodna autorska kreativna konferencija) premijerno izvesti svoj mono show pod nazivom “Moja kuća od pjesama”.

Samo uz pratnju akustične gitare, Kekin će “pričati svoje pjesme i svirati svoju priču” te publici MAKK-a približiti životni poziv glazbenika.

“Pokušat ću publici, a bogami i sebi, objasniti otkud ja tu, kako je bilo na početku i kako je danas baviti se pisanjem, sviranjem i skakanjem po bini. Usput ću nastojati objasniti što ja to zapravo radim u svojoj sobici, s gitarom i bilježnicama”, najavljuje Mile Kekin svoj glazbeno – biografski nastup kojeg je do sad izveo samo jednom, u Novom Sadu. Ovo će za hrvatsku publiku i grad Zagreb, dakle, biti ekskluzivna premijera!

>>> PROČITAJTE VIŠE: 7. Međunarodna autorska kreativna konferencija u Muzeju suvremene umjetnosti

Album Kuća bez krova drugi je album Kekinove samostalne kantautorske karijere, no to ne znači da je rad s matičnim bendom u drugom planu.

“Taj suživot benda i solo karijere nazivam ženom i ljubavnicom koje međusobno znaju jedna za drugu i vole se”, opisuje gajnički punker koji sebe svrstava u ladicu “protestnih kantautora za svakodnevnu upotrebu”. Na pitanje što ga potiče da pjesmom iskaže svoj stav i nezadovoljstvo u društvu, odgovara kako “ne pišem ni za lijeve ni desne, pišem za sebe jer moram. Novinar će napisati kolumnu, fotograf će snimiti fotografiju, a ja ću kao glazbenik napisati pjesmu”.

Moja kuća od pjesama zaključit će prvi dan MAKK-a, 28. studenoga 2019. godine na kojem ćemo, između ostalog, doznati može li AI zavladati glazbenim top listama, kako će pop glazba zvučati u 2020., kako je folk postao turbo, ali i tko su djeca s kolodvora YouTube i kako se s tim mire njihovi roditelji

Ključne riječi (tagovi): - - - - - -

1 thought on “Mile Kekin, frontman Hladnog Piva, ali i uspješan solo kantautor nastupa na MAKK-u

Comments are closed.