mihael kvorka - vjerujem u laž | 2023.

Mihael Kvorka, znan i kao hrvatski Lenny Kravitz, predstavlja svoj novi plesni singl naziva “Vjerujem u laž”

Mihael Kvorka je glazbenik kojeg često zbog izgleda uspoređuju s kultnom rock zvijezdom Lennyjem Kravitzom. No, taj višestruko talentirani glazbenik koji živi u Hrvatskoj ovoga puta ipak više izaziva funky valove i to svojim drugim singlom naziva “Vjerujem u laž”. A ova pjesma prikazuje Mihaelovu glazbenu snagu dok bez napora spaja elemente funka, soula i rocka u jedinstveno zvučno iskustvo…


Crpeći inspiraciju od svog američkog kolege, Mihael Kvorka prihvaća usporedbu s Kravitzom. I to ne samo u pogledu izgleda, već i u pogledu njegovog multiinstrumentalnog talenta. A i pjesma Vjerujem u laž služi kao dokaz njegove svestranosti. Naime, Mihael svira klavijature, ali i rukuje svim pratećim vokalima, što podsjeća na pristup glazbi Lennyja Kravitza s jednim članom.

Ono što izdvaja novi singl Vjerujem u laž je zarazan ritam i izvanredna brass sekcija s Alanom Dovićem na gitari, koji je ne samo izvrstan glazbenik već i producent, aranžer, skladatelj i tekstopisac ove zarazne melodije. Dubinu skladbi dodaju Martin Petračić na bas gitari i Damir Šomen, renomirani hrvatski bubnjar koji je krasio pozornicu s vrhom hrvatske glazbene industrije…

Mihael se nastoji etablirati kao “sila s kojom se mora računati na hrvatskoj glazbenoj sceni”

“Htio sam ovom pjesmom dočarati složenost ljubavnog odnosa između dvoje ljudi. Točnije natezanje konopa između intimnosti i emocionalne odvojenosti, pri čemu je prisutnost jedne strane u životu drugoga sporadična i zagonetna. Pjesma ima univerzalne teme ljubavi, čežnje i zamršenosti ljudske povezanosti”, rekao je Mihael Kvorka.

Mihael Kvorka se s pjesmom Vjerujem u laž nastoji etablirati kao “sila s kojom se mora računati na hrvatskoj glazbenoj sceni”. Također, on pokazuje svoj neosporan talent, jedinstven stil i sposobnost stvaranja pjesama koje slušateljima odjekuju na dubokoj razini. Više o ovom glazbeniku doznajte na njegovom Facebook profilu.

VIDEO: Mihael Kvorka – Vjerujem u laž

Tagged