mel camino - škvadra - 2020.

Mel Camino predstavlja remix “Škvadra” – spot i singl iz filma “Ideš? Idem!”

Po prvi puta u trinaest godina postojanja, velikogorički bend Mel Camino predstavlja remix neke svoje pjesme. Riječ je o remixu singla “Škvadra”, odlične pjesme s albuma “Kad? Sad!”. A ona je svojim pop prizvukom na neki način i prizivala ovakav rasplet događaja.

Dodajmo da je “Škvadra” netipičan singl Mel Camina. Inače poprilično žestok rock zvuk zamijenjen je pomalo sjetnim i melodičnim electro pop melodijima, što je dokazalo da bend odlično funkcionira i izvan unaprijed zadanih žanrovskih okvira.


Za energičan i plesni remix Škvadra (Remix Ideš? Idem!) zaslužan je Hrvoje Prskalo, autori glazbe su Zlatko Majsec i Tomislav Tonković. Tekst je napisao Zlatko Majsec, a pjesmu su aranžirali Hrvoje Prskalo, Viktor Grabar, Vid Križanić i Zoran Smoljanović.

Prvijencima ovdje nije kraj – uz prvi remix u karijeri, ovo je također prvi put da je pjesma Mel Camina završila u igranom filmu!

Riječ je o regionalno popularnom filmu Ideš? Idem! redatelja Ljube Zdjelarevića, a remix Škvadre krasi čitavu odjavnu špicu. Maštovit videospot je dinamična kombinacija snimaka Mel Camina i kadrova iz filma, u kojem, između ostalih, glume popularni YouTuberi Baka Prase i Vid Juračić.

Škvadra je naš prvi izlet u electro pop vode. Pjesma s nostalgijom opisuje neke ne tako davne dane kad su ljudi umjesto na računala bili navučeni jedni na druge i živjeli kao pleme. Iznimno mi je drago da je pjesmu preporodio Hrvoje Prskalo i napravio remix koji je čak i bolji od originala. Također, jako smo sretni da je Škvadru prepoznala ekipa iz filmskog svijeta! Kad se prepoznaju škvadra i ekipa, jedino što se može reći je Ideš? Idem!“, rekao je Zlatko Majsec, frontmen benda Mel Camino. Više o ovom neobičnom velikogoričkom bendu doznajte na njihovoj Facebook stranici.

Video: Mel Camino – Škvadra

Tagged