mel camino - škvadra - 2020

Mel Camino predstavlja remix “Škvadra” – spot i singl iz filma “Ideš? Idem!”

Po prvi puta u trinaest godina postojanja, velikogorički bend Mel Camino predstavlja remix neke svoje pjesme. Riječ je o remixu singla “Škvadra”, odlične pjesme s albuma “Kad? Sad!”, koja je svojim pop prizvukom na neki način i prizivala ovakav rasplet događaja.

Škvadra je netipičan singl Mel Camina – inače poprilično žestok rock zvuk zamijenjen je pomalo sjetnim i melodičnim electro pop melodijima, što je dokazalo da bend odlično funkcionira i izvan unaprijed zadanih žanrovskih okvira.

Za energičan i plesni remix Škvadra (Remix Ideš? Idem!) zaslužan je Hrvoje Prskalo, autori glazbe su Zlatko Majsec i Tomislav Tonković, tekst je napisao Zlatko Majsec, a pjesmu su aranžirali Hrvoje Prskalo, Viktor Grabar, Vid Križanić i Zoran Smoljanović. Prvijencima ovdje nije kraj – uz prvi remix u karijeri, ovo je također prvi put da je pjesma Mel Camina završila u igranom filmu! Riječ je o regionalno popularnom filmu Ideš? Idem! redatelja Ljube Zdjelarevića, a remix Škvadre krasi čitavu odjavnu špicu. Maštovit videospot je dinamična kombinacija snimaka Mel Camina i kadrova iz filma, u kojem, između ostalih, glume popularni YouTuberi Baka Prase i Vid Juračić.

Škvadra je naš prvi izlet u electro pop vode. Pjesma s nostalgijom opisuje neke ne tako davne dane kad su ljudi umjesto na kompjutore bili navučeni jedni na druge i živjeli kao pleme. Iznimno mi je drago da je pjesmu preporodio Hrvoje Prskalo i napravio remix koji je čak i bolji od originala. Također, jako smo sretni da je Škvadru prepoznala ekipa iz filmskog svijeta! Kad se prepoznaju škvadra i ekipa, jedino što se može reći je Ideš? Idem!“, rekao je Zlatko Majsec, frontmen Mel Camina.


PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - -