max juričić - ko da nema sutra | 2023.

Max i Rok Juričić predstavljaju spot za pjesmu “Ko da nema sutra”

“Ko da nema sutra” novi je singl s aktualnog i hvaljenog albuma “Sunčana strana Mjeseca 1” benda Plesač sporog stepa kojeg predvodi Max Juričić. I dodajmo, ova pjesma je posebna i po tome što se Maxu na njoj pridružio i sin Rok! A Max je ispričao kako izgleda kreativna dinamika između oca i sina koji su prethodno surađivali i na spotu za pjesma “Prva, druga, treća”: “Odnos oca i sina je vrlo često – jedan šumom, drugi drumom. Tako uglavnom u svakodnevnom životu komuniciramo i nas dvojica. Ali kada skupa sviramo više nismo otac i sin nego ravnopravne kolege u poslu i zabavi. Tada postanemo familija koja se zove bend. Rok je od malih nogu bio česti gost na koncertima Ljetnog kina, a taj običaj smo nastavili i u Plesaču Sporog Stepa. Na albumu “Sunčana strana Mjeseca 1” gostuje u “Mala noćna muzika”, pravoj pjesmi za njega. A u “Ko da nema sutra” je vokal i glavni lik u spotu.”


Rok, koji je inače član projekta COMPANY, opisao je svoje iskustvo rada sa slavnim ocem. Točnije, kako se ta suradnja uklapa u njegov glazbeni put: “U glazbenom smislu, ja sam u ovoj pjesmi samo izvođač. Zapravo puki izvršitelj onoga što je tata Maks smislio. Međutim, nakon što nam je pjesma dobro funkcionira kao zaokružena glazbena cjelina, pala je odluka oblikovati je u spot. Pozadina vizualne priče za Ko Da Nema Sutra naslanja se na projekt COMPANY kojeg sam s prijateljem i suučesnikom Striborom Gligorićem lansirao u veljači 2023. godine, izlaskom našeg debitantskog singla GOODCOMPANY.”

Spot za ovu pjesmu će se “naknadno učiniti kao trenutak u povijesti kinematografije ovih i dalekih prostora”

“Iako dakle Ko Da Nema Sutra nema glazbenu poveznicu s COMPANYjem, ponovno potvrđuje istu ideju produciranja audio-vizualnih priča s jednom jasnom namjerom. A to je proširiti kreativni krug bliskih ljudi. Tijesno surađivati i stvoriti uspomenu. Velika mi je radost što sam pozvan biti dijelom pjesme. A i što mi je time dana prilika narasti u nekog većeg bilo kojeg tog koji jesam”, dodao je Rok Juričić.

Pjesmu Ko da nema sutra prati i upečatljiv video spot. Njega potpisuje autorski dvojac David Gašo i snimatelj Tin Ostrošić s već naširoko priznatim i prihvaćeni autorskim radovima. A za njih Rok kaže: “Maštam, da će se naknadno učiniti kao trenutak u povijesti kinematografije ovih i dalekih prostora…”. Dodajamo da bend Plesač sporog stepa priprema novu koncertu sezonu. A uživo ih u Zagrebu možete gledati u petak, 26. svibnja 2023. godine na festivalu Cest is d’ Best. Više o Maxu Juričiću i njegovom bendu Plesač sporog stepa doznajte na njihovom Facebook profilu.

VIDEO SPOT: Max i Rok Juričić – Ko da nema sutra

Tagged