matija cvek & the funkesteins - vile se ovdje graju | 2023.

Matija Cvek, jedan od najtalentiranijih hrvatskih glazbenih autora, predstavlja novi album “Vile se ovdje igraju”

Matija Cvek je neosporno trenutno jedan od najtalentiranijih glazbenih autora u Hrvatskoj. A kako bi dokazao da je i dalje na dobrom putu, s velikim ponosom je predstavio album “Vile se ovdje igraju”, nasljednika Porinom nagrađivanog prvijenca “Izbirljivo i slučajno”. Matija Cvek i njegovi Funkensteinsi donose konceptualno mnogo zreliji album od deset novih pjesama nastalih dobrih dijelom u jednom pokušaju i kao plod jammanja benda i autora…


Ukratko, autorske pjesme albuma povest će vas na jedno čarobno putovanje. A njega je skromni Matija najavio emotivnom baladom Kraj Save kojom je opjevao svoj voljeni Zagreb. Iako prožeta zagrebačkim motivima, Matija je ovu pjesmu posvetio svima koji čeznu za domom: “Ovo će biti pjesma za daleke ljude, lutalice i putnike. Neka ju uzme k sebi tko ju treba i neka ju pjevamo svima koji nas raširenih ruku čekaju.”

Čarolija u stihu nastavila se pjesmom Zalazak koju je Matija Cvek ove, 2023. godine, predstavio na Melodijama Jadrana. A sa ovom pjesmom je dao naslutiti će novi album Vile se ovdje igraju napraviti artistički korak dalje u odnosu na nagrađivanog prethodnika.

Nepresušna energija i strast koje Matija nosi u sebi osjeti se u svakom tonu pjesama

Glazbeno album Vile se ovdje igraju na krilima nose prašinu funka, bluesa i jazza. A te pjesme jasno pokazuju zrelost mladog glazbenika kojem se već odavno poklonila i publika i struka. Zahvalnost Cvek pokazuje i opravdava novim pjesmama, a prilikom izlaska albuma zahvalio je svima koji su na bilo koji način sudjelovali u stvaranju ove nevjerojatne glazbene priče.

“Hvala svima koji su ostavili djelić duše u ovom zapisu trenutka. Hvala vam na bezrezervnom entuzijazmu, opetovanoj ekstazi, nepresušnom talentu i iskrenom ponosu na rezultat. Hvala vam što ćemo slušatelje odvesti na putovanje Vile se ovdje igraju. Put na kojem vi sa mnom jurite mnogo duže, poznajete esenciju, sirovine i najintimnije motive ove male čarolije. Moju ljubav zbog svega pružanog zauvijek imate”, rekao je Matija Cvek.

Što drugo reći nega da se prepustite ovog glazbi i uživate u novom albumu Vile se ovdje igraju. Ovaj album je dostupan na svim digitalnim servisima, a možete ga pronaći i u Menart Multimedijalnoj knjižari u zagrebačkom trgovačkom centru Avenue Mall i u svim ostalim CD shopovima te na webshopu Menarta. A što trenutno Matija radi, možete doznati na njegovoj Facebook stranici.

Popis pjesama albuma „Vile se ovdje igraju“:

  1. D pjesma
  2. Znat će kralj
  3. Kraj Save
  4. Hvala
  5. Vile se ovdje igraju
  6. Na pola puta
  7. Ne moram ni ja (Album version)
  8. Golo tijelo
  9. Na jastuku
  10. Zalazak

VIDEO: Matija Cvek & The Funkensteins – Kraj Save / Zalazak

Tagged