massimo / jedan potez previše

Massimov posljednji naklon kinu Europa u spotu Jedan potez previše

Početkom ljeta zatvorila su se vrata jednog od kultnih kulturnih okupljališta grada Zagreba – kina Europa. Kino Europa bilo je više od samog kina, kroz godine postalo je omiljeno mjesto za susrete zagrebačke društvene i umjetničke scene te jedna od kulturnih žila kucavica metropole. Od kina su se oprostili brojni građani i poznata lica iz svijeta medija, filma i glazbe, a posebnom posvetom od kina se oprostio Massimo emotivnim spotom Jedan potez previše. Video spot je snimljen u dramatičnim vremenima kada je Zagreb film festival napuštao kino Europa, a kao podsjetnik na te burne dane u spot su inkorporirane fotografije iz izložbe Kino: mnogo mraka i malo oštrog svjetla Vladimire Spindler kojima je ovjekovječila posljednje dane kina Europa kada su mnogi digli svoj glas protiv zatvaranja.

Tekst i glazba Massimove pjesme savršeno uokviruju osjećaj sjete oko devastacije omiljenog kulturnog središta, a spot je kritika stanju u kulturi općenito te osuda postupanja prema jednom od omiljenih kulturnih centara u Zagrebu.

Sam Massimo nastavlja gajiti nadu da će u budućnosti kino Europa ponovno zaživjeti punim sjajem: “Mene uz kino Europa vežu samo divne uspomene. Zahvalan sam Zagreb film festivalu što su mi dali posljednju priliku da zavirim iza kulisa u sve tajne prolaze i inspirativne dvorane te snimim spot u tom impozantnom zdanju. Nadam se da ovo nije posljednje zbogom te da će se filmska traka tamo ponovno zavrtjeti.”

Za režiju spota zaslužan je Radislav Jovanov – Gonzo, autor i kompozitor pjesme je Sandro Bastiančić, a producent je Ivan Popeskić koji s Massimom trenutno priprema i slavljeničku turneju Vještina Boutique.

Turneja Vještina Boutique

Vještina Boutique naziv je velike turneje koja 9. studenog 2019. godine započinje u Karlovcu, zaustavit će se u Čakovcu, Slavonskom Brodu, Osijeku, a trostruko finale turneje održat će se na mjestu gdje je Massimo prije petnaest godina pokazao svoju vještinu muziciranja – zagrebačkom kazalištu Gavella.

“Prvi koncert je u gradu na četiri rijeke, u Karlovcu. Jedva čekam da krenemo s probama i sa svim. Najljepše je što radim s ljudima koji su radili na albumu Vještina, a to su Ivo Popeskić na klaviru, Elvis Stanić na gitarama, Henry Radanović na basu, ja na gitarama i glasu bez bubnja. Tako da će to biti jedna vrlo nježna varijanta tih albuma”, rekao je Massimo.

Ulaznice za ove koncertne spektakle u prodaji su putem sustava Eventim, a ulaznice za zagrebačke koncerte potražite isključivo na blagajni kazališta Gavella. Ulaznice za koncerte u Karlovcu, Čakovcu i Slavonskom Brodu stajat će 150 kuna, a u Osijeku uz standardne ulaznice po cijeni od 150 kuna moguća je i kupnja VIP ulaznice na galeriji po cijeni od 250 kuna uz koju je osiguran zasebni ulaz, zasebni šank i finger food.

Cijena ulaznice za zagrebačke koncerte iznosit će 270 kuna za gornji dio partera, a za prvi dio partera i balkon 330 kuna.


PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - -