massimo - ne plači | live @ gavella zagreb | 2020.

Massimo ploču “Vještina Boutique” otvara Arsenovom pjesmom “Ne plači”

Krajem 2019. godine, dok nam još riječi koronavirus, potres, katastrofa i zabrane nisu tako često bile u vokabularu, Massimo je održao turneju za pamćenje. “Vještina Boutique” obilježila je 15. godišnjicu od izlaska albuma “Vještina” koji je zauvijek obilježio Massimovu karijeru, a sastojala se od sedam iznimnih koncerata u nekim od najljepših dvorana Hrvatske.

Massimo je u pratnji Ive Popeskića, Henryja Radanovića i Elvisa Stanića obišao Čakovec, Karlovac, Slavonski Bord, Osijek i Zagreb. A tamo je odsvirao koncerte koje i glazbenici i publika pamte kao posebne. Upravo se zato rodila ideja da neke od tih live izvedbi zauvijek “uhvati u vremenu” i objavi – i to na ploči. LP “Vještina Boutique” donosi sedam predivnih izvedbi u live verziji. To su pjesme “Bacila je sve niz rijeku”, “Iz jednog pogleda”, “Da mogu”, “Razgovor s konobarom”, “Loše vino”, “Ne plači” i “Sve će to mila moja prekriti ružmarin, snjegovi i šaš”.

“Bila mi je velika želja da atmosfera, izvedbe, osjećaj s ove turneje nekako ostane zabilježen. I onda se rodila ideja o ploči, što me, moram priznati sasvim oduševilo. Baš je nekako prigodan medij ploča za ove pjesme izvedene u tom neponovljivom ambijentu”, rekao nam je Massimo. Dodaj da je “teško odabrao koje pjesme želi vidjeti na LP-u”. Za njega sve one imaju posebno značenje. A upravo je pjesma Ne plači velikog Arsena Dedića odabrana za singl s ove nove ploče. Snimljen je i spot i to na koncertu u zagrebačkom kazalištu Gavella. Za odličan video zaslužan je redatelj Radislav Jovanov Gonzo, dok je fotografije radio Samir Cerić Kovačević.

Gonzo je savršeno uhvatio atmosferu i naše trenutke muziciranja. Jako sam sretan što se mogu ovako vjerno podsjetiti na te trenutke kada smo slobodno nastupali. Tada smo komunicirali s publikom, putovali i prenosili našu umjetnost ljudima”, rekao je Massimo. A kako bi proslavio izlazak ove ploče Massimo planira ponoviti koncerte s turneje i to u Zagrebu i Puli. Detalji će biti poznati uskoro, a do tada primjerak vinila možete pronaći u svim boljim prodavaonicama glazbe. Massima pratite na njegovoj Facebook stranici.

Video: Massimo – Ne plači – uživo u Gavelli

Tagged