svečano otvorenje / 34. dani piva karlovac 2021.

Massimo i Zabranjeno pušenje otvorili pivski festival 34. Dani piva Karlovac

Najveći pivski festival u Hrvatskoj – Dani piva Karlovac – trajat će do utorka, 31. kolovoza 2021. godine. Tijekom pet dana Festivala piva na pozornici će se izmijeniti 12 poznatih domaćih glazbenika i bendova. Uz petodnevni glazbeno-scenski spektakl, Dani piva Karlovac nudi i bogat program dodatnih aktivnosti.

Spektakularni laser show, virtuozan nastup plesne skupine Atomic Dance Factory te institucije domaće glazbene scene – Massimo i Zabranjeno pušenje – obilježili su prvi dan 34. izdanja Dana piva Karlovac. Uzbudljivo otvorenje ovogodišnjih Dana piva dalo je naslutiti posjetitelje očekuje još jedan nezaboravan festival.


Nakon što je Massimo hitovima iz svog bogatog repertoara podigao atmosferu i uveo u službeno otvorenje festivala, Dane piva Karlovac svečano su otvorili gradonačelnik grada Karlovca Damir Mandić i Marta Bułhak, predsjednica Uprave Heinekena Hrvatska. Oni su se osvrnuli na program festivala i istaknuli kako glazba, dobro pivo i izvanredna atmosfera odavno stanuju u Karlovcu.

I ove godine Dani piva pokazuju kako je grad Karlovac mjesto susreta

“Ovaj festival je i glazbena, pivska te kulturna, povijesna i turistička destinacija koja se neprestano razvija i gradi. Prije dvije godine vratili smo manifestaciju u središte grada i predstavili je u novom ruhu. Ove smo godine uspjeli u rekordno kratkom roku postaviti scenu za još jedno izdanje vodećeg pivskog festivala u Hrvatskoj. Napokon je došlo vrijeme da naš trud i rad ugledaju svjetlo dana. Ne sumnjam kako će publika narednih dana uživati u hitovima legendarnih izvođača i nastupima iskusih majstora spektakla na pozornici”, rekao je Damir Mandić.

“Jako sam ponosna što Karlovačko nastavlja ovu priču staru više od 30 godina. Vjerujemo da između Dana piva i Karlovačkog postoji posebna veza. A potrudili smo se da i ove godine pripremimo vrhunsku zabavu i stvorimo nezaboravnu atmosferu”, rekla je Marta Bułhak, predsjednica Uprave Heinikena Hrvatska.

Grad Karlovac je otvorenjem Dana piva postao velika dinamična pozornica na otvorenom

Na njoja glavne uloge imaju ljubitelji piva, ponajbolji domaći glazbenici te izvrsna turistička i gastro ponuda. Uzbudljiv prvi dan jednog od najiščekivanijih domaćih pivskih festivala zaokružila je svojevrsna institucija rock glazbe – Zabranjeno pušenje. Ovaj energični bend nastupom pred karlovačkom publikom dokazao je zašto više od 40 godina pomiče glazbene granice u regiji.

Uz njih publiku će s pozornice tijekom festivala rasplesati i Z++, Nipplepeople, Vojko V, Tight Grips i Silente. z njih nastupit će i Goran Bare & Majke, Natali Dizdar, TBF, Detour i Željko Bebek. Uz nastupe poznatih domaćih izvođača posjetitelje očekuju i dodatne aktivnosti koje započinju već u prijepodnevnim satima.

Da je Karlovac uzbudljiva pozornica dobre zabave dokazuje i ponuda dodatnih aktivnosti

Tu je dodnevna pivska akademija koju organizira Karlovačko, a u okviru koje posjetitelji pod budnim okom iskusnih majstora pivara pripremaju vlastito pivo. U ponudi je i turistička tura Karlovcem kao i vodene aktivnosti na Foginovom kupalištu. Tu su i plovidbe neretvanskih lađa po rijeci Korani i plovidba Žitnom lađom. Ako niste za te “vodene aktivnosti”, organizirat će se open air pub kviz.

Osim što će uživati u različitom programskom sadržaju festivala, dolaskom na Dane piva brojni posjetitelji imaju mogućnost otkriti i ostale prirodne i kulturne posebnosti Karlovca. Posebno se ističu Aquatika – slatkovodni akvarij Karlovac, Muzej domovinskog rata i Stari grad Dubovac. Možete posjetiti i renesansnu fortifikaciju Zvijezdu, Foginovo kupalište, ali i brojne druge povijesno-kulturne znamenitosti.

Posjetitelji iz Zagreba na Dane piva mogu doći festivalskom željezničkom linijom Zagreb-Karlovac-Zagreb

Cijena karte za vlak iznosi simboličnih 10 kuna. Polazak iz Zagreba predviđen je u 18:50 sati, dok je povratak za Zagreb predviđen u ponoć, nakon završetka programa Festivala. Posjetitelji koji na Dane piva dolaze osobnim automobilom imaju osiguran besplatan parking na ŠRC Korana. Sa tog parkirališta će posjetitelje svaki dan u periodu od 18 sati do ponoći do centra i natrag prevoziti besplatna festivalska autobusna linija.

Na Danima piva Karlovac potrebno je pokazati EU digitalnu COVID potvrdu samo u neposrednoj blizini pozornice. Posjetitelji koji će program pratiti izvan ograđenog prostora na kojem nisu dužni imati EU digitalnu potvrdu, no trebaju poštivati propisane epidemiološke mjere. Za posjetitelje koji je ne posjeduju, grad Karlovac organizirao je brzo antigensko testiranje po cijeni od 100 kuna i to na dvije lokacije. Prva će raditi od 12 do 17 sati na prostoru nekadašnje vojane Luščić, a druga od 17 do 21 sat na samoj lokaciji Dana piva. Više informacija doznajte na mrežnim stranicama Festivala na adresi danipiva.net.

Tagged