mary may - the land of the free - 2020.

Mary May pjesmom “The Land of the Free” reagira na nemire u Americi

Novi singl kantautorice Mary May “The Land Of The Free” nastao je kao intuitivna reakcija na recentne događaje u Americi. Oni se tiču opetovanih brutalnih ubojstava Afroamerikanaca od strane policije, a koja su pokrenula lavinu prosvjeda podrške u cijelom svijetu.

“Pjesma me iznenadila, jer nisam imala svjesnu namjeru pisati o hororu koji gledamo u Americi. Glazba kao takva ne cenzurira ništa, osim moje naivne zamisli da mogu ne ispustiti svoj tihi krik na tu temu. Traje desetak minuta, jer sam htjela produljiti tu atmosferu koju nosi. Ali ako izdržite do kraja, čut ćete i malo violine, moje stare prijateljice. Ovo je i prvi put da sam pjesmu snimala u programu. I vokale i gitaru i violinu. Proces je divan, težak za početnika, ali zato jako nagrađujući. Sretna sam kako se pjesma formirala”, rekla je Mary May.

Stihove i glazbu potpisuje sama Mary, kao i snimanje gitare i aranžman. Luka Čapeta zaslužan je za finalni edit, snimanje violine i master. Video koncept, kao i realizacija, djelo su Maryne već poznate suradnice, sjajne mlade redateljice i umjetnice Barbare Raad.

Mary May je rođena Splićanka i psihologinja po struci. Scenu je osvojila iskrenim i srčanim pristupom glazbi. Sa svojim bendom odradila je brojne nastupe po Hrvatskoj, ali i otišla na kratku turneju po Europi. Umeđuvremenu su snimili i live album. Više informacija o Mary May doznajte na njezinoj Facebook stranici.

Video: Mary May – The Land of the Free

Ključne riječi (tagovi): - - - - -