mary may 2020

Mary May objavljuje live video pjesme “Grpwn Girl” sa koncerta održanog u 1. gimnaziji

Mary May premijerno objavljuje live video pjesme “Grpwn Girl” s privatnog koncerta održanog u zagrebačkoj 1. gimnaziji krajem 2019. godine. U pitanju je drugi singl nakon pjesme “Save Your Prayers” i nastavak puta kojim je Mary krenula, obogaćena prisutstvom Luke Čapete, Marka Ferlana, Borka Rupene i Marina Živkovića.

Na spomenutom snimanju u gimnaziji snimljena je proširena live verzija hvaljenog prvijenca Things You Can`t Put Your Finger On, ali ovaj put iz jednog pokušaja prenoseći energiju benda direktno u audio zapis koji će izaći na dvostrukom vinilu. Njegova promocija najavljena je i zasad stoji za 28. svibnja 2020. godine, a održat će se u kazalištu Kerempuh.

Ekipa koja je zaslužna za nastajanje ovih audio i video materijala predvođena je umjetničkim direktorom Krešimirom Katušićem, iskusnim tonskim snimateljem Hrvojem Nikšićem iz Kramasonik studija, šefom mixa i mastera Lukom Čabom iz Soundbrick studija te glazbenim producentima Lukom Čapetom i Petrom Milićem.

Za video je odgovorna hommage produkcija iz Zagreba. Prije same promocije, Mary May planiraju objaviti ukupno tri videa s live snimanja kako bi i publika mogla osjetiti atmosferu ove stalne postave koja svojim instrumentima (el. gitara, kontrabas, bubanj / perkusije, saksofon i glas) daju novo značenje american folk žanra na ovim prostorima.

Album izdaje boutique diskografska kuća Pass The Hat Records koju obilježava izdavanje upravo one take snimljenih albuma, a ovo im je nakon Reel Problemsa i Duetta Chapetlewsky treći album u nizu.


PROČITAJTE VIŠE:

Tagged