marko tolja - budi budna - 2021.

Marko Tolja ususret Valentinovu predstavlja glazbenu romansu “Budi budna”

Nakon velikog hita “O tebi ovisan” s kojim je osvojio radijski eter, očarao publiku i koji već mjesecima ne “silazi” s glazbenih top ljestvica, Marko Tolja nam ususret Valentinovu predstavlja nježnu glazbenu romansu “Budi budna”. Pjesmu “Budi budna” autorski potpisuje Sergej Ćetković, koji kaže da su Marko i ta pjesma jednostavno bili suđeni.

“Ne mogu sakriti kako me tekst, melodija, harmonija i aranžman neodoljivo vraćaju u doba Runjića, Kalogjere i drugih velikana kada se glazba shvaćala na puno drugačiji način nego danas”, rekao je Marko.

“Kažu da se svako rodi za nekog, a ova pjesma se rodila za Marka Tolju. Iako u trenutku stvaranja nisam ni razmišljao o tome tko bi ju otpjevao, ona je sama našla put i pokazala u pravom smjeru. Drago mi je da joj je baš Marko udahnuo život i pustio ju u svijet, te da će mnogi naći dio sebe i dio svoje osobne priče i ostati budni za svaku notu i svaki stih u godinama koje dolaze”, rekao je Sergej Ćetković.

“Kad god me netko pita kakva je ova pjesma, odgovor je uvijek isti: “Ovo je jedna od onih pjesama kakve se više ne pišu a svi ih volimo. Neopterećena trendovskim razmišljanjima i kalkulacijama”, rekao je Marko Tolja ne skrivajući svoje oduševljenje ovom romantičnom poslasticom.

Autor glazbe i teksta za pjesmu “Budi budna” je Sergej Ćetković, a aranžman potpisuje Ivo Popeskić

Popeskić je zaslužan i za programiranje i klavijature. Bubnjeve je odsvirao Marko Lazarić, gitare Ivan Pešut, bas Henry Radanović, a saksofon Dražen Bogdanović.

Pjesmu Budi budna prati i romantični video spot iza kojeg stoji sjajan dvojac iz Lumiere production, a glavnu žensku ulogu tumači Elena Dizdar, jedna od najpoznatijih hrvatskih manekenki koja je surađivala s top svjetskim brendovima.

A što Marko Tolja radi iz dana u dan provjerite na njegovom Instagram profilu.

Video spot: Marko Tolja – Budi budna

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - -