maja posavec - biljke - 2020.

Maja Posavec u drugačijem glazbenom izdanju predstavlja singl “Biljke”

Glazbenica i glumica Maja Posavec donosi novi glazbeni uradak koji je nastao inspiriran radom na predstavi “Bilo bi šteta da biljke krepaju” autora Ivora Martinića. Maja u njoj glumi zajedno sa kolegom Pavlom Vrkljanom, a predstava je nastala u produkciji nezavisnog kazališta KunstTeatar i T25. Singl “Biljke” govori o prekidu jedne ljubavne veze te predstavlja Maju u jednom novom glazbenom izdanju.

A novom singlu Maja kaže: “Napisala sam nešto u hip hop – rNb stilu, ali na svoj način. Koristila sam tekst iz predstave, djelove monologa i dijaloga koji su se isprepleli u pjesmu. Još nikad do sada nisam spojila svoja dva zanimanja glazbu i glumu na ovakav način…”

Pjesma najavljuje Majin drugi samostalni album koji dovršava u studiju s producentom Višeslavom Labošem. “Album je u završnoj fazi. Svaka pjesma je svijet za sebe, stilski različite, a opet povezane lirikom i glasom. Moje zanimanje za glazbu se širi u nekim novim smjerovima, tako da će se na albumu naći pjesme koje su se našle na toj raskrsnici”, otkrila je Maja.

Spot je snimljen u prostoru KunstTeatra, a u njemu se pojavljuju rekviziti brojnih uspješnih predstava tog nezavisnog kazališta. U spotu sudjeluju izvođači i prijatelji kazališta – Pavle Vrkljan, Bernard Tomić, Anna Javoran, Domagoj Janković, Matija Čigir, Andreja Jandrić i Marina Redžepović. Režiju spota potpisuje sama Maja o čemu kaže: “Bilo je divno i u isto vrijeme zastrašujuće biti redateljica spota. Imala sam točnu ideju kako bih željela da spot izgleda, a talentirani kolege i prijatelji su mi pomogli da tu ideju razradim i nadogradim na čemu sam im neizmjerno zahvalana”

A predstavu Bilo bi šteta da biljke krepaju možete pogledati na repertoaru KunstTeatra koji svoje predstave od jeseni 2020. godine privremeno izvodi u dvorani Leksikografskog zavoda Miroslav Krleža. Više o Kunstteatru doznajte na Wikipediji.

Video: Maja Posavec – Biljke

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - -