mad marx zagreb 2020

Mad Marx, muzički samoupravni organizam, snimio spot za pjesmu “Sjeckati na sitno”

Mad Marx je “muzički samoupravni organizam” u borbi protiv dva najveća unutarnja neprijatelja čovjeka – ozbiljnosti i odrastanja. S gitarom, basom i bubnjevima kao glavnim oružjem, u toj borbi uspijevaju već godinama. “Sjeckati na sitno” njihov je prvi singl za koji su snimili i spot. Žestoki rifovi, napušene solaže, nadrealni tekstovi, mrdoguz groove i osmijeh od uha do uha – to je njihov svijet. Njihova utopija. U kojoj borba možda nije klasna, ali je redovito vrlo glasna. Autor pjesme je Leslie, autor teksta je Tihomir Babić, aranžman potpisuje bend, a singl je snimljen u studiju Mad Marx Records. Spot je snimljen metodom masovnog okupljanja na zagrebačkoj livadi, dok se to još smjelo raditi, a sutor spota je Damir Kantoci.

O bendu Mad Marx

Bend Mad Marx se okupio i počeo sa radom u ožujku 2018. godine.

Trojac (gitara, bubanj i bas) odmah je počeo stvarati autorsku glazbu naoko ljubavnog sadržaja, ali čvrste rock strukture različitih usmjerenja. Svakoj pjesmi prethodi kratki prolog koji pjesmama daje novu dimenziju pogleda na ljudske ideale, slabosti, razočaranja…

Nastupi benda su “konceptualna nadogradnja same svirke sa promišljanjima kojima se prenosi općenito iskustvo o životu autorskog trojca”.


PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - -

1 thought on “Mad Marx, muzički samoupravni organizam, snimio spot za pjesmu “Sjeckati na sitno”

Comments are closed.