lovorka sršen / 2020.

Lovorka Sršen predstavlja pjesmu “Delta” – posveta njezinom djetinjstvu

Lovorka Sršen novo je ime na hrvatskoj kantautorskoj sceni. Iako je već glazbenim znalcima poznata po suradnji s bendovima “Kensington Lima”, “Yo Soy Tu Madre” i “Nan DeSKA?!”, s pjesmom “Delta” se po prvi put predstavlja kao samostalna glazbenica.

Glazbu za singl potpisuje Josip Radić, poznatiji kao dio glazbenog sastava “Valentin Bošković” i frontmen benda “Kensington Lima”, tekst sama Lovorka, a produkciju jedan od najboljih producenata mlađe generacije, Jere Šešelja.


“Delta je mala posveta mom djetinjstvu i kraju u kojem sam odrasla, gdje sada provodim ljeta s obitelji. Simpatično mi je što je to prva pjesma koju sam ikada napisala i koja govori o mojim prvim sjećanjima, a onda je slučajno postala i prva pjesma koju je Josip uglazbio te prvi samostalni singl. Za muziku je uvijek dobro da je neka delta u pitanju. Nekoga zapadne Mississippi, a nekoga Neretva. Volim Americanu, a imam i suradnike koji imaju sličan glazbeni senzibilitet. Možemo reći da iz toga dolazi najviše utjecaja, ali stvaramo ne razmišljajući o žanrovima. Kud nas odnese…”, rekla je Lovorka.

Label Mudri Brk je “izrazito ponosan što je ova sjajna i talentirana glazbenica odlučila odabrati naš mikro label za izgradnju svoje karijere i tako se pridružila vrhunskim i probranim izvođačima kao što su Irena Žilić, Valentino Bošković, Neon Wife i Struja Svijesti“. Redatelj spota je talentirani Benjamin Strike, koji s Lukom Vidovićem iz pocket palme stvara sjajan projekt Drop of Comfort Sessions.

“Bilo mi je jako stalo da video spot zaista prikazuje lokacije iz mojih uspomena tako da je sniman u blizini mjesta Blace u dolini Neretve koja je čarobna”, objasnila je Lovorka, o kojoj više možete doznati na njezinoj Facebook stranici.

Video: Lovorka Sršen – Delta

Tagged