lola astanova - still shot from inspirit | 2023.

Lola Astanova, svjetski poznata pijanistica, stiže na WTA Makarska Open 2023!

Lola Astanova, svjetski poznata pijanistica koja zadivljuje svijet emotivnim interpretacijama klasične glazbe i upečatljivom pojavom, stiže na WTA Makarska Open by Valamar. I podsjetimo, ovaj se tenis turnir održava u gradu podno Biokova od 5. do 11. lipnja 2023. godine. Lola je u središte pozornosti domaće javnosti došla zbog navodne veze s glazbenikom Stjepanom Hauserom, što je ona demantirala rekavši da je “evidentna energija među njima bila samo stvar glazbe”. No, u Makarskoj će se sada svi iz prve ruke moći uvjeriti i u veličinu njezina talenta.


Ovo, doduše, nije Lolin prvi posjet Hrvatskoj. Naime, svirala je i 2019. godine na finalnoj večeri WTA turnira koji se tada održavao u Bolu na otoku Braču, a tom prigodom na poznatom Zlatnom ratu snimila je spot koji je na YouTubeu pogledalo više od 1,6 milijuna obožavatelja. No, Lola Astanova sada za sve sudionike i goste ženskog teniskog turnira u Makarskoj priprema pravu glazbenu poslasticu.

Naime, Lola je poznata po svojim energičnim interpretacijama i to prije svega skladbi Chopina, Liszta i Rachmaninoffa. Dodajmo da je u dobi od samo šest godina pohađala je specijaliziranu školu za darovitu djecu u rodnom Uzbekistanu. A već s osam godina započela je turneje kao koncerti pijanist. U karijeri je nastupila je i s Andreom Bocellijem na Venecijanskom bijenalu, a danas je najtraženija pijanistica u svijetu. Studirala je na Moskovskom državnom konzervatoriju P. I. Čajkovski, a 2003. emigrirala je u SAD i tamo je danas apsolutna zvijezda. Samo je na njezinom Instagram profilu prati više od 1,1 milijun obožavatelja.

WTA Makarska 2023 priprema pravi spektakl

“Moja mama je profesorica klavira i zapravo je bila protiv toga da sviram klavir. No, tata je inzistirao i odveo me kod cijenjene profesorice Tamare Popovich. Jako sam strastvena prema glazbi koju sviram. Sva djela koja odaberem svirati vrlo su osobna i mislim da je to važno kako bi publika osjetila emocije“, rekla je Lola Astanova u jednom od svojih intervjua.

Bit će to pravi spektakl u Makarskoj, jer se uz dolazak svjetske glazbenice koja će izvesti nekoliko djela i nastupe 40-ak najboljih tenisačica iz Švedske, Nizozemske, Belgije, Slovačke, Crne Gore, Italije, Kine, Luksemburga, Srbije, Slovenije, Hrvatske i brojnih drugih zemalja, obilježava i 50. rođendan Ženske teniske asocijacije ili više znane kao WTA! Sve o teniskom turniru WTA Makarska Open by Valamar možete doznati na mrežnim stranicama makarskaopen.com.

VIDEO SPOT: Lola Astanova – Where is My Mind

Tagged