locco motion jazz session :: peti kupe zagreb :: 2023.

Locco Motion Session u Peti kupe svakog drugog utorka dovodi vrhunske jazz instrumentaliste

Locco Motion Session postao je pravo mjesto susreta glazbenih sladokusaca i vrhunskih domaćih instrumentalista. Tako se svakog drugog utorka u zagrebačkom klubu Peti Kupe okupljaju sjajni domaći glazbenici s jazz i improvizacijske scene. Dodajmo, i predstojeće izdanje koje će se održati u utorak, 4. travnja 2023. godine ima znalačku postavu. A postavu čine Leo Beslać (bas), Josip Šustić (gitara), Luka Čapeta (fx) i Šimun Matišić (bubnjevi). Ulaznice za Locco Motion Session možete kupiti po cijeni od 4 eura. Više informacija doznajte na Facebook stranici Petog kupea.


Iako svira nekoliko instrumenata, Leo Beslać prezire kovanicu “multiinstrumentalist”. Pored trenutno aktivnih autorskih sastava, redovito surađuje s grupama CRIO, Mangroove, Mimika Orchestra i Nemeček. A brojanje jednokratnih angažmana radije prepušta vlastitom notesu.

Gitarist Josip Šustić porijeklom je iz grada Trogira, a već u predškolskoj dobi pokazuje veliko zanimanje za glazbu. Nije isključivo ograničen na klasičnu glazbu i aktivno se bavi i etno zvukom te svira u alternativnim rock i jazz sastavima. Također, bavi se i autorskom glazbom za sastave On i Skotni vrag.

Locco Motion Session u Zagreb donosi jazz i improvizacijsku scenu

Luka Čapeta je gitarist i producent elektroničke glazbe, uvijek u potrazi za novim zvukom i estetikom. Od jazza do elektronike, noise i rock glazbe pa sve do etna i pop glazbe, pronalazi se u raznim glazbenim stilovima i pristupima te suradnjama s vrhunskim profesionalnim i amaterskim glazbenicima i glazbenicama, konceptima i suradnjama.

Šimun Matišić imao je prvi nastup sa samo četiri godine kada je svirao bubnjeve u kvartetu Branka Kralja. Ovaj talentirani mladić je kasnije usavršio klavir i udaraljke, a poznat je i kao vrsni vibrafonist. U brojnim suradnjama autor je nekoliko albuma i skladbi, a među raznim nagradama ističu se Porini za najbolji album godine, jazz album i jazz skladbu.

Tagged