lea dekleva 2020

Lea Dekleva predstavlja raskošnu baladu “Daleko” i najavljuje novi album

Lea Dekleva nakon četiri godine pauze predstavlja svoj novi singl. Pjesma “Daleko” jedinstvena je balada s prizvukom soundtracka koja vas neće ostaviti ravnodušnima. Svojom iskrenom emocijom te raskošnim orkestralnim aranžmanom dotaknuti će srca slušatelja u ovim, kako sama Lea kaže “neromantičnim vremenima”.

Snimana je u studiju Marijana Brkića Brka (Parni valjak), a za orkestraciju je zaslužan Dalibor Grubačević. “Glazbeno spojiti rokera i orkestratora klasične glazbe, a sve na temelju mediteranske duše koju autor Jure Stanić nosi bio je izazov i posebna radost…”, komentirala je Lea ovu zanimljivu kombinaciju suradnika.

Pjesma Daleko je ujedno i najavni singl novog albuma, svojevrsnih sabranih djela autora Jure Stanića te je jedna od posljednjih pjesama koje je Oliver Dragojević planirao snimiti. Zahvaljujući dugogodišnjem prijateljstvu Lee i Jure, upečatljiva balada Daleko ipak je zaživjela, a sam autor nam je otkrio i zašto je ovu pjesmu povjerio u Leine ruke: “Leu poznajem dvadesetak godina i od početka njezine karijere sam je podržavao. Svoja je i autentična. Uživam u njezinim muzičkim radovima, razmišljanjima i bila mi je sasvim logičan izbor.”

Na albumu svoje mjesto naći će Stanićeva poznata djela u drugim čitanjima u izvedbama cijenjenih glazbenika – Gibonnija, Gabi Novak, Stjepana Hausera, Vlatka Stefanovskog, Miroslava Tadića, Antonia Serrana i Tedija Spalata. Više informacija o Lei Deklevi dozajte na Wikipediji.

Lea Dekleva – Daleko

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - -