elena ferrante - lažljivi život odraslih - 2020

Lažljivi život odraslih – nova knjiga Elene Ferrante u knjižarama od 1. rujna 2020. godine

“Lažljivi život odraslih”, novi je roman književnice Elene Ferrante, a ujedno i njezin prvi roman nakon tetralogije “Genijalna prijateljica”. U prijevodu Ane Badurine i u izdanju Profila knjiga u Hrvatskoj izlazi 1. rujna 2020. godine, a ova fascinantna, moćna priča o odrastanju, bez ikakve sumnje jedna od najiščekivanijih knjiga godine, istog će datuma biti objavljena u više od 25 zemalja svijeta, dok je Netflix je već kupio prava za ekranizaciju. Romani Elene Ferrante dosad su prodani u milijunima primjeraka diljem svijeta, objavljuju se u više od 40 zemalja, a samo u Hrvatskoj prodani su u 45 tisuća primjeraka.

Serijal Genijalna prijateljica, čiji je prvi nastavak objavljen u studenom 2016., od svojeg je izlaska među najprodavanijim knjigama u Hrvatskoj što ga čini i izdavačkim fenomenom.

Lažljivi život odraslih zasad je objavljen u Italiji i Francuskoj, popraćen kritičarskim panegiricima. U objema zemljama odmah je po objavljivanju postao bestseller, a sam izlazak obilježile su slike redova ispred knjižara. Sjajne kritike romana ovih dana izlaze i u medijima na engleskom govornom području.

Sudeći po golemom interesu hrvatskih čitatelja i rekordnom broju prednarudžbi – u iznimno kratkom roku pretprodaje naručeno je više od 300 primjeraka – Lažljivi život odraslih mogao bi ponoviti golemi uspjeh Genijalne prijateljice, jednog od najvećih književnih hitova zadnjeg desetljeća.

O knjizi “Lažljivi život odraslih”

Radnja Lažljivog života odraslih smještena je u Napulj ranih 90-ih dvadesetog stoljeća. Giovanna je jedinica u obitelji situiranih srednjoškolskih profesora. Djevojčica koja ulazi u pubertet i koja se mijenja, a njezino lijepo lice, barem kako misli njezin otac, postaje ružno, nalik na ono njezine tete Vittorije. Mijenja li se Giovanna doista? Pretvara li se u svoju tetu, ženu koju jedva poznaje, ali koju njezini majka i otac očito preziru? Postoji li negdje zrcalo u kojem može vidjeti kakva je doista?

Giovanna traga za odgovorima u bogatom i siromašnom Napulju prelazeći nevidljive, ali teško propusne granice…

O Eleni Ferrante

Elena Ferrante umjetničko je ime talijanske spisateljice čiji identitet nije poznat javnosti, jer ga taji još od objave svojeg prvog romana Mučna ljubav 1992. godine. O tome tko stoji iza pseudonima ne zna se puno, ali ono što je sigurno jest da je riječ o osobi koju vodeći svjetski kritičari i teoretičari smatraju jednim od najvažnijih imena suvremene svjetske književnosti.

Na hrvatskom su dosad objavljeni prijevodi njezinih romana Dani zaborava i Mučna ljubav te tetralogije koju čine romani: Genijalna prijateljica, Priča o novom prezimenu, Priča o onima koji bježe i onima koji ostaju te Priča o izgubljenoj djevojčici, a koja joj je donijela svjetsku slavu.

Po serijalu Genijalna prijateljica snimljena je i serija u produkciji HBO-a.


PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - -