27. glazbena nagrada porin 2020

Kreće odbrojavanje do Porina – iz studija uživo Josipa Lisac i Tomislav Uhlik

Do završne dodjele najprestižnije hrvatske glazbene nagrade ostalo je nešto više od 24 sata. Ovogodišnje izdanje Porina svakako je povijesno s obzirom na to da se nagrade ne dodjeljuju uživo već samo putem televizijske emisije, što je bio veliki izazov za cijeli organizacijski tim. Iz godine u godinu, dodjela najprestižnije nagrade, sve je spektakularnija i posebnija, sve više posjetitelja i sve više prijavljenih koji se natječu za nagradu struke. Međutim, ove godine zbog situacije koja je zadesila cijeli svijet, Porin će se dodijeliti ovaj petak, 15. svibnja u 20:05 u studiju HRT-a u izravnom televizijskom prijenosu na Prvom programu, kao i na Drugom programu Hrvatskog radija.

Kroz 90 minuta televizijske emisije provest će nas uživo iz Studija 9 na HRT-u voditelji dodjele Iva Šulentić i Ivan Vukušić. Ovakvo izdanje Porina neobično je i njima, dan prije održavanja dodjele Porina inače provode u dvorani na probama, ali ove godine izašli su među ljude i porazgovarali s njima o najprestižnijoj hrvatskoj glazbenoj nagradi.

Voditeljima će se za vrijeme dodjele u studiju HRT-a kao posebni gosti iznenađenja pridružiti jedinstvena Josipa Lisac i dirigent i skladatelj značajnog opusa Tomislav Uhlik, kojima će biti uručena nagrada za životno djelo! 37 kategorija, već spomenutih 90 minuta programa ispunjenih s najboljom hrvatskom glazbom, sudionici i prezenteri iz svih dijelova Hrvatske i najveća imena hrvatske glazbe – sve nas to čeka ovaj petak u 20:05 sati.

Glazbenici koje ćemo moći vidjeti na malim ekranima, a koji će ovo posebno izdanje dodjele Porina učiniti još posebnijim su Amira Medunjanin, Antonela Doko, Chui, Damir Kedžo, Joe Kaplowitz, J.R. August, Lu Jakelić, Luka Šulić, Mia Dimšić, Marko Tolja, Neno Belan & Fiumens, Opća Opasnost, Petar Grašo, Porto Morto, Psihomodo pop, Urban & 4 i Vanna.

Redatelj TV prijenosa je Tihomir Žarn, a urednica je Andrijana Škorput. Scenarij potpisuju Joško Lokas i Mislav Donaj.

Glazbena nagrada Porin 15. svibnja 2020. na HRT-u!

Nakon što je, zbog epidemiološke situacije u Hrvatskoj, 11. ožujka donesena odluka o odgađanju Porina, Unison – Hrvatski glazbeni savez i Upravni odbor Porina, uvažavajući mišljenje i prognozu struke, donijeli su odluku da se dodjela 27. Glazbene nagrade Porin po prvi put u svojoj dugoj povijesti, održi isključivo kao TV emisija na HRT-u, u petak 15. svibnja 2020. u 20:05 sati na HTV 1 i HR 2.

Nastavno na preporuku Stožera civilne zaštite i županijskih epidemioloških službi o mjerama koje se poduzimaju dok se situacija s COVID-19 ne normalizira, a koja uključuje zabranu okupljanja većeg broja ljudi na jednom mjestu (pogotovo u zatvorenom prostoru), odlučeno je da će se zbog zaštite zdravlja svih glazbenika, ali i svih u organizaciji manifestacije, ove godine Porin održati isključivo kao televizijska emisija, a svi sudionici javit će se iz svojih domova, kako i priliči trenutnoj situaciji. Više informacija o samoj nagradi, doznat ćete u sljedećim danima.

Važno je istaknuti i da je novac kojim bi udruge utemeljitelji (HDS i HGU) podržale glazbenu nagradu Porin, preusmjeren u fondove pomoći glazbenicima u ovim teškim vremenima.

Povrat za ulaznice kupljene za planiranu dodjelu u Rijeci, može se zatražiti na prodajnim mjestima na kojima su kupljene, a ako su ulaznice kupljene putem web stranice Eventima, putem njihove web stranice.


PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - -