kravat pukovnija / trg svetog marka, zagreb, 2020

Kravat pukovnija raspisala je natječaj za novake za pristup ovoj vojno – povijesnoj postrojbi

Počasna satnija Kravat pukovnije raspisala je upravo natječaj za novake koji bi već od travnja, nakon osposobljavanja, mogli pristupiti ovoj renomiranoj vojno – povijesnoj postrojbi.

Počasna satnija Kravat pukovnije, u sklopu ustanove Academia Cravatica i u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba, aktualizira povijesne početke kravate, oživljavajući sjećanje na legendarnu hrvatsku laku konjicu iz 17. stoljeća. Vojnici Kravat pukovnije, koji su tijekom godina postali turistička i kulturna atrakcija grada Zagreba, izvode program Smjene straže na Gornjem gradu i u užem središtu Zagreba, odjeveni u replike hrvatskih povijesnih vojnih odora, a sezona im već tradicionalno započinje na Uskrsni ponedjeljak.

“Pozivamo sve građane koji cijene hrvatsku kulturnu i vojnu tradiciju te kravatu kao hrvatski simbol da se prijave na natječaj kojeg smo upravo raspisali i koji je otvoren do 22. ožujka 2020. godine. Nakon što zaprimimo životopise zainteresiranih, osobno ćemo razgovarati sa svim kandidatima, a potom ih uključiti u selekcijsku izobrazbu koja će trajati do 4. travnja. Nakon osposobljavanja slijedi tradicionalno i ceremonijalno glasovanje za ulazak ponajboljih kandidata u redove naše Kravat pukovnije, a koje će kao i prethodnih godina biti javno”, najavio je Željko Matejčić, zapovjednik Kravat pukovnije.

Obzirom da je posljednjih godina zaista bio dobar interes mladića i djevojaka za pristupanje Kravat pukovniji i ove se godine očekuje jaka konkurencija i velik broj prijava.


PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - -