kino tuškanac zagreb | 2020.

Kino Tuškanac ugostilo premijerno prikazivanje kratkometražnih filmova studenata VERN-a | Premijera se održala pred prepunim gledalištem u ponedjeljak, 10. lipnja 2019. godine

Kino Tuškanac je u ponedjeljak, 10. lipnja 2019. godine, pred prepunim gledalištem ugostio premijerno prikazivanje kratkometražnih igranih filmova studenata druge godine VERN-ovog preddiplomskog studija Filmsko, televizijsko i multimedijsko oblikovanje. A koje su uspješno realizirali pod mentorstvom i u suradnji s eminentnim imenima domaće audiovizualne industrije.

Studentsku interpretaciju psihičkih poremećaja, opsjednutosti i ludila, parodije obiteljske drame i dokoličarenja izvrsno su na platnu prenijeli glavni protagonisti poput Filipa Nole, Laure Anić Kaliger, Svena Medvešeka, Gorana Grgića, Slavka Jurage, Jadranke Đokić, Ive Mihalić, Anisa Galijatovića i mnogih drugih. I to u filmovima naziva F60.3, Dijagnoza, Posljednja piletina i NZG.

Projekcijama filmova koje je ugostilo kino Tuškanac prisustvovao je i dio glumaca. I dodajmo, oni su zajedno sa studentskim filmskim ekipama izašli na pozornicu. A ovu premijeru nisu propustila niti poznata domaća lica iz filma, kulture, sporta i glazbe. Poput redatelja Vinka Brešana, Nevena Hitreca, Miroslava Ćire Blaževića, Marijana Brkića Brka iz Parnog valjka i Radislava Jovanova Gonza. Ali i glumaca Gorana Grgića, Slavka Jurage, Renea Medvešeka i Anisa Galijatovića. Više informacija o događanjima u kinu Tuškanac doznajte na mrežnim stranicama na adresi kinotuskanac.hr.

Kino Tuškanac je oduvijek bio otvoren za studentske radove

“Studentske filmove, koji su većinom rezultat rada studenata druge godine studija Filmskog, televizijskog i multimedijskog oblikovanja, mentorirali su njihovi predavači Vinko Brešan, Neven Hitrec, Ivan Maloča i Višnja Skorin, a osobito nam je drago da u njima glume profesionalni glumci, poput Gorana Grgića, Jadranke Đokić, Svena Medvešeka, Slavka Jurage, Filipa Nole i mnogih drugih, kojima zahvaljujemo jer su prepoznali rad i talent ovih mladih ljudi i omogućili im stjecanje zaista iznimnog iskustva. Zadatak im nije bio lak. Naime, studenti su bačeni u vatru nakon samo godinu i pol učenja. No, mislim da su ga dobro obavili. Ali i da su zavrijedili vidjeti svoje prve kratke igrane filmove na velikom platnu”, smatra voditeljica studija dr. sc. Ozana Ramljak.

Prikazani kratkometražni igrani filmovi s popisom glumaca:

  • F60.3 (Laura Anić – Kaliger / Nadežda Perišić – Radović / Filip Nola / Vid Ćosić / Iva Mihalić)
  • Dijagnoza (Sven Medvešek / Goran Grgić)
  • Posljednja piletina (Slavko Juraga / Pavao Bobinac / Anis Galijatović / Jadranka Đokić / Tena Nemet Brankov)
  • NZG (Igor Kondić / Anis Galijatović / Jadran Grubišić / Mirna Horvatić)
Tagged