satiričko kazalište kerempuh zagreb | službeni logotip | 2020.

Kerempuh započinje ciklus prikazivanja svojih aktualnih kazališnih predstava online i to od nedjelje, 12. travnja 2020. godine

Pod sloganom “Ostani doma – Kerempuh dolazi k tebi”, od nedjelje, 12. travnja 2020. godine, Satiričko kazalište Kerempuh započinje ciklus online prikazivanja svojih aktualnih hit predstava. Tako će svakog tjedna gledatelji imati priliku pogledati po jedan novi kazališni naslov i to na Youtube kanalu Kerempuha. Prve tri predstave koje će online predstaviti svojim gledateljima nastale su po tekstovima hrvatskih autora. Sve su redom postigle veliki uspjeh kod publike i službene kritike te osvojile mnogobrojne nagrade na domaćim i inozemnim festivalima.

Radi se o predstavama Traži se novi suprug Mire Gavrana u režiji Željka Königsknechta, Ustav Republike Hrvatske Rajka Grlića i Ante Tomića u režiji Vinka Brešana te Blue Moon Damira Karakaša u režiji Borisa Liješevića. Više informacija o predstavama doznajte na mrežnim stranicama kazališta Kerempuh na adresi kazalistekerempuh.hr.

Ciklus otvara Gavranova uspješnica Traži se novi suprug u režiji Željka Königsknechta. Ona će prikazivati od ponedjeljka, 13. travnja 2020. godine, na spomenutom Youtube kanalu Kerempuha. Ovu, jednu od najpopularnijih Kerempuhovih predstava, od premijerne je izvedbe u siječnju 2017. godine pa do danas pogledalo oko 50.000 gledatelja u Hrvatskoj i inozemstvu. A dodajmo da je nedavno svečano obilježila i svoju jubilarnu 100. izvedbu!

“Traži se novi suprug” neobični je spoj komedije karaktera i komedije situacije

Ova predstava pruža brojne mogućnosti glumcima za stvaranje atraktivnih likova. Središnji je lik udovica koja odluči pomoću tarot karata i novinskog oglasa pronaći novog muža koji bi trebao zadovoljiti idealne, dakle, nemoguće kriterije. Istodobno, njezin prvi susjed, usamljeni neženja, odlučuje se napokon oženiti. Da bi osvojio njezino srce dosjeti se zamoliti za pomoć prijatelja iz djetinjstva. Njega nagovori da se javi na oglas i odglumi nekoliko prosaca koji će biti “jedan gori od drugog”. Miro Gavran u ovom djelu s izrazitim simpatijama oslikava prepoznatljive junake naše svakodnevice koji nastoje ostvariti svoje snove i ambicije.

U predstavi igraju Željko Königsknecht, Anita Matić Delić i Damir Poljičak. A dodajmo, osim režije, Königsknecht potpisuje i dramaturgiju. Kostimografkinja je Tanja Rodd, scenografkinja Nina Mia Čikeš, glazbu je skladao i odabrao Mario Mirković, a svjetlo oblikovala Vesna Kolarec.

VIDEO: Kazalište Kerempuh – Najava predstave “Traži se novi suprug”

Tagged