barbara munjas - kad tad - 2021. - foto: glaux audiovisual art

Kantautorica Barbara Munjas u novoj pjesmi “Kad tad” priča o prepoznavanju

Uvijek posebna i svoja Barbara Munjas predstavlja očaravajući novi singl “Kad tad”, koji “nosi vedru, refleksivnu atmosferu u kojoj je moguće prepoznati trenutak”. Pjesma je nastala za istoimenu predstavu u produkciji POU Poreč čiji su autori David Belas, Suzana Rupenović i Dario Filipović. Dodajmo da uz Davida Belasa režiju predstave potpisuje i Vesna Stilinović. Jedna od glavnih niti ove predstave je sinkronicitet. On se promatra kroz susret dvaju stranaca i razvoj njihovog odnosa dok čekaju tramvaj koji kasni. Na temelju čitave atmosfere i osjećaja u toj predstavi nastala je i pjesma “Kad tad”, koja “zaokružuje priču u minimalističkom ozračju”.


“Ono što je nastalo kao pjesma u kazalištu za kazalište, od samog trenutka nastajanja je, barem meni, bilo jasno da to neće biti njezin jedini život, već da će izaći i kao singl. Ona je bilješka jednog trenutka, priča o sinkronicitetu.. To je dogovor duša o onim čudnim, uzbudljivim osjećajima… Kada za tek upoznatog stranca osjećate kao da ga poznajete čitav život i osjetite posebnu vezu. S druge strane ovo je priča o pozdravu, rastanku, nevidljivom prisustvu… O nadi koja ostaje u optimizmu i vjeri u bolju budućnost. Jer nije uvijek pravi trenutak za stvari koje želimo i osjećamo”, rekla je Barbara Munjas.

Pjesma ima jedan “sve će bit ok” generalni stav i poruku

“Zato što ako je nešto suđeno dogodit će se kad tad. Ako ne u ovom životu onda u sljedećem ili se dogodilo u nekom od prošlih pa sada osjećamo eho prijašnjih događaja pod velom mistike… Kada susretnemo srodnu dušu, mi zapravo susrećemo nepoznati dio sebe. I u spotu je fokus na toj ideji. Za mene ova pjesma predstavlja vječnu nadu”, dodala je Barbara.

U duhu cijele priče i povijesti ove pjesme spot je snimljen u tom istom porečkom kazalištu. Spot sadrži neke detalje i radnje koji su dio predstave, no ipak prilagođeni video formatu. Nastao je u produkciji Rose-art, dok režiju za spot potpisuje David Belas. Kamermani su bili Karla Carević i Alen Šajina, za montažu su zaslužni Pino Ružić i David Belas. Više o Barbari doznajte na njezinoj Facebook stranici.

Video: Barbara Munjas – Kad tad

Tagged