zvonimir ćosić chosque - amen, finito, kaput :: 2023.

Kantautor Chosque na streaming servisima objavio prvi solo album naziva “Amen, finito, kaput” i najavio njegovo CD izdanje

“Amen, finito, kaput” naziv je prvog studijskog albuma slavonskobrodskog kantautora s dugogodišnjom zagrebačkom adresom, Zvonimira Ćosića, a koji nosi umjetničko ime Chosque. Riječi “amen, finito, kaput” ne označavaju kraj njegove karijere koja traje točno 40 godina, nego kraj prve faze njegove solo karijere. Odnosno, one znače konačni izlazak albuma na kojem radi još od 2020. godine.


Album najavljuju singlovi Samo dan, triptih Imam tvoju riječ (ft. Trio Maršrutka) / Knockdown / Putovanje i Ni u snu. A s izlaskom albuma otkrio je i pjesme Volio bih, koju je za njega napisala kantautorica Adari, Davno, koju mu je poklonio kantautor Mahir Kapetanović Mahkey te Bend je svirao tu noć. Dodajmo da su ove tri do sada neobjavljene pjesme dobile su i lyric videe u produkciji CroRec Videa. Glazba ga je dovela do jednog od najboljih hrvatskih producenata novije generacije, Rejhana Okanovića, koji u svojim referencama ima imena kao što su Lu Jakelić, Tina Vukov i Damir Kedžo.

“Zapravo alfa i omega svega što čujete na albumu je Rejhan Okanović Regi. Magiju uz posljednja četiri videospota stvorio je Dinko Čvorić Doringo, a izvrsne fotografije za cover albuma i još puno toga za mene napravio je Nikola Knežević. A tu je i Zorislav Knežević koji je radio dizajn albuma. Zahvalio bi zaista svima koji su ostavili svoj trag u ovoj mojoj maloj priči. Umjesto da popijete tri do četiri piva, uskoro ćete moći u rukama imati komadić nečijeg dugogodišnjeg životnog sna. Pozivam vas da poslušate moju glazbu. I dopustite da ona pokuša dobaciti do vas”, rekao je Chosque. A ovog glazbenika možete pratiti putem njegovog Facebook profila.

AUDIO: Chosque – Amen, finito, kaput (album preview)

Tagged