PigPop Zagreb 2020

Kalorični pop bend PigPop predstavlja video spot “Rob putene ljubavi”

PigPop, četveročlani autorski bend iz Zagreba predstavlja singl i videospot intrigantnog naziva “Rob putene ljubavi”. Glazba koju bend proizvodi odjekuje s razvalina Eagles of Death Metal, Marc Bolana, Princea i Olivera Mandića, između ostalih te predstavlja spoj raznih utjecaja koji bend naziva kalorični pop. PigPop zvuk zove na ples od prvog takta!

Prvi studijski album, imena Skriveni ekrani, sadrži osam pjesama, koje su nastajale u posljednjih šest godina, i svojevrsni su aktualni spomenik i retrospektiva koja pruža ruku u sadašnjost i budućnost rada benda. Album je većinom snimljen u studiju najboljeg hrvatskog producentskog dvojca Jure Ferine i Pavla Miholjevića, uz neke samostalne dorade u vlastitoj produkciji benda.

Miks i mastering u potpunosti potpisuju Ferina & Miholjević. Izdavač materijala je Aquarius Records, a cijeli album će najesen biti dostupan na svim digitalnim platformama u Hrvatskoj, kao i na vinilu.

Prvi singl, Rob putene ljubavi, pjesma koja najavljuje novi stilski smjer benda, odmak je od ranijih singlova kao što su Mokri zid ili Lizalica. Inspirirana rečenicom iz Kaurismäkijevog filma, Rob putene ljubavi je posveta zadimljenim stanovima, maglovitom gradu i avanturama istinskih švalera.

Video spot je proizveden u vlastitoj produkciji, a premijerno je prikazan u emisiji PopRock.hr. Snimatelj spota je Dado Pokec, a glavni i jedini glumac je Krunoslav Nemčić, noćnim pticama poznatiji kao Raccoon.

Specijalnu zahvalu upućuju svjetioniku zagrebačkog rock ’n’ rollaJohnu Runolistu aka Kolumbo. Radnja spota labavom je metaforom i atmosferom vezana uz pjesmu, nije dokumentaristička i doslovna, nego funkcionira autonomno te se giba uz ritam pjesme.


PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - -

1 thought on “Kalorični pop bend PigPop predstavlja video spot “Rob putene ljubavi”

Comments are closed.