chui / 2019.

Kako je Chui stigao na planetu Zemlju saznajte kroz novi singl “Iz kapetanovog dnevnika”

Zagrebačka inovativna i uzbudljiva instrumentalna četvorku Chui, predstavlja naslovni singl s aktualnog albuma “Iz kapetanovog dnevnika” i njegov prateći video spot s neočekivanim završetkom. Singl i video spot za Iz kapetanovog dnevnika poseban je po tome jer priča priču o dolasku Chuia na planetu Zemlju kroz mnoge reference na popularni znanstveno – fantastični serijal Star Trek. Osim ispripovijedane priče o Chuiu, singl metaforički govori i o ljubavi prema glazbi koju možda najbolje dočarava svima nam poznati borgovski Star Trek citat – Otpor je uzaludan (Resistance is futile!).


Za drugi singl s istoimenog albuma, Chui su udružili snage s Mangrooveom (drugim sastavom frontmana i klavijaturiste Tonija Starešinića) pa su tako korištena dva bubnja i dupli set klavijatura (Toni Starešinić i Leo Beslać), a tu je i Željka Veverec kao naratorica, free jazz saksofonist Vojkan Jocić, uz sub dub baseve Konrada Lovrenčića i bubnjeve Ivana Levačića i Silvija Bočića.

Spot je animirao, snimio i režirao Dalibor Barić s kojim su Chui započeli suradnju na singlu Pogledaj i koji je zaslužan i za genijalnu naslovnicu albuma Iz kapetanovog dnevnika. Snimatelji su Hrvoje Nikšić i Srđan Sekulović Skansi koji je također radio mix i master, dok je za produkciju zaslužan sam Toni Starešinić koji je ujedno i autor glazbe i teksta pjesme.

Bend se također zahvaljuje i Kulturnom Centru Mesnička na ustupanju prostora za snimanje spota te Goranu Delaću na posudbi Star Trek odijela.

Uskoro i velika koncertna promocija!

25. siječnja 2020. godine u zagrebačkom klubu Boogaloo u organizaciji Dostave zvuka sprema se i koncertna promocija ovog hvaljenog izdanja. Nastup Chuia, koji dolaze u novoj postavi, jedan je od najiščekivanijih domaćih koncerata u novoj sezoni. Uz više gostiju koji će se pridružiti Chuiu na pozornici, večer će otvoriti virovitički eksperimentalni sastav Zmaj kao predgrupa. Ulaznice možete kupiti u Dancing Bear dućanu (Gundulićeva 7) po cijeni od 50 kuna u pretprodaji te 65 na dan koncerta.

Podsjećamo kako su Chui medijske stupce intenzivno nastavili puniti početkom listopada prošle godine, netom nakon objave aktualnog albuma Iz kapetanovog dnevnika i singla Sila mi je uz recenzije koje su sadržavale isključivo visoke ocjene i riječi hvale naših i regionalnih glazbenih kritičara.

Upravo su s novim albumom dodatno pomaknuli granice jazz glazbe i osvojili publiku svih dobnih skupina, raspoloženu za nešto svježe i drugačije, stoga ne čudi kako su se Chui s albumom Iz kapetanovog dnevnika našli i na brojnim domaćim i regionalnim top listama najboljih albuma u 2019. godini.


  • foto: Ivan Buvinić

PROČITAJTE VIŠE:

Tagged