julius meinl - šalica kave | 2023.

Julius Meinl predstavlja Bio Fairtrade Gloriette Gold, kavu koja donosi zamamne note okusa kakao praha, prženih oraha i šećerne glazure

Povodom Međunarodnog dana kave, koji se obilježava 1. listopada, Julius Meinl u suradnji s partnerskim ugostiteljskim objektima u Hrvatskoj priprema pravu poslasticu za kavoljupce. Naime, na dvadesetak lokacija diljem Hrvatske imat ćete priliku kušati novu kavu iz Julius Meinl obitelji. Točnije, dvostruko certificiranu Bio Fairtrade Gloriette Gold koja donosi zamamne note okusa kakao praha, prženih oraha i šećerne glazure. A kao poklon dobit ćete i brendirani privjesak za ključeve. A gdje možete kušati novu, dvostruko certificiranu Gloriette Gold te saznati kakvog je okusa kava i da li je bolja od ostalih možete doznati ovdje.


Oznaka Bio Fairtrade predstavlja dvostruku vrijednost. Naime, Bio jamči da proizvođač ne koristi pesticide i druge kemikalije. S druge strane, to je Fairtrade koji doprinosi boljem životu zajednica koje uzgajaju kavu putem pravedne plaće, razvoja zajednice i zaštite okoliša. Drugim riječima, odlučite li se za ovu kavu s dvostrukim certifikatom, možete biti sigurni da ste odabrali najbolju opciju za sebe. Ali ste i svjesno doprinijeli dostojanstvenom životu uzgajivača kave i očuvanju životne sredine. Jednostavno – odabrali ste kavu koja je bolja u svakom pogledu.

Upravo je to i “filozofija” bečkog brenda Julius Meinl koji je ove, 2023. godine, pokrenuo inicijativu za pomoć u osnaživanju uzgajivača kave u Ugandi, a koja je nastavak višegodišnjeg programa Generation. Podsjetimo, cilj je pomoći uzgajivačima kave, poboljšavajući njihove životne i radne uvjete te educiranje.

Međunarodni dan kave se obilježava 1. listopada

“Kako bi osigurao zadovoljenje individualnih potreba za obukom poljoprivrednika, Julius Meinl je sklopio partnerstvo s neprofitnom organizacijom Sawa World iz Ugande. Cilj je utvrditi koje će vještine “dodati” najveću vrijednost. Nakon njih ćemo organizirati niz radionica usmjerenih na marketing. Ali i poslovno upravljanje, financije…”, poručili su predstavnici brenda Julius Meinl.

Osim na sam Međunarodni dan kave, tvrtka će u partnerskim ugostiteljskim objektima tijekom listopada 2023. godine ponuditi održivu kavu mjeseca. A to je Maple Spice Delight. Dupli espresso, javorov sirup i cimet, sve preliveno kremastom mliječnom pjenom… Sve s ciljem da stvore nezaboravne trenutke uz omiljeni napitak i sačuvaju planet za buduće generacije. Prilika je to koja se ne propušta! Sve dodatne informacije doznajte na službenoj Instagram stranici tvrtke.

VIDEO: The Originals Bio Fairtrade | Julius Meinl

Tagged