josipa lisac - lisinski zagreb - 2021. - foto: vedran metelko - ravno do dna

Josipa Lisac u Lisinskom održala koncert u čast 30. obljetnice smrti Karla Metikoša

Josipa Lisac, naša najveća glazbena umjetnica, održala je fantastičan tradicionalan koncert posvećen Karlu Metikošu. Koncert se održao u nedjelju, 20. prosinca 2021. godine, pred rasprodanim auditorijem koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog.


Kraj svake sezone Josipa Lisac i njezin bend dočekuju velikim zagrebačkim koncertom u čast Karla Metikoša, od čije se prerane smrti ovog prosinca obilježilo 30 godina. Taj poseban naboj osjetio se među publikom jer je nastup bio rasprodan gotovo 20 dana ranije. Ali osjetio se i na pozornici Lisinskog, s koje je Josipa isporučila nevjerojatno nadahnutu svirku u trajanju od gotovo dva i pol sata.

Josipa Lisac je u Lisinskom nastupila uz svoj bend

Koncert je otvorio kratki film o Karlu Metikošu, a potom je nastupio pijanist Zvjezdan Ružić. Njemu se pridružila i Josipa kako bi izveli predivnu pjesmu Da li sam ti ikad rekla da te volim, koja je nedavno objavljena kao singl. Nakon emotivnog Josipinog pozdrava velikoj Gabi Novak u publici, krenuo je prekrasan glazbeni set. A u njemu se mjesta našlo za najveće radove iz impresivne karijere duge više od pola stoljeća.

Na koncertu je publika čula pjesme Što me čini sretnom, O jednoj mladosti, Dok razmišljam o nama, Magla, Danas sam luda i Hir hir hir. A Josipa je izvela i prearanžiranu pjesmu Sreća koju inače rijetko izvodi. A čule su se i 1000 razloga, Gdje Dunav ljubi nebo, Boginja, Ispočetka i mnoge druge… Ovaj koncert je do savršenstva odsvirao Josipin moćni bend. A njega čine Elvis Penava, Borna Šercar, Toni Starešinić i Davor Črnigoj. Dodajmo da je prvi idući Josipin koncert planiran u četvrtak, 13. siječnja 2021. godine u sinagogi u Novom Sadu, u sklopu Europske prijestolnice kulture 2022. Više o Josipi Lisac doznajte na stranicama Wikipedije.

Tagged