jonathan - falling - 2021.

Jonathan, riječka indie rock grupa, objavila je novi singl i video spot “Falling”

Jedan od najznačajnijih regionalnih bendova nove generacije, riječka indie rock grupa Jonathan, objavila je novi singl “Falling”, ali i video spot za nju, kao uvod u nadolazeći materijal.

“Ovo je prva pjesma s kojom ćemo početi najavljivati nešto što bi do kraja godine moglo postati album. Radimo malo drugačije nego inače, nema koncepta nego ide pjesma po pjesma, pa sve objedinimo u jednu cjelinu kada se skupi dosta materijala. Za sada smo snimili nekoliko pjesama, a Falling je bila prva pa smo s njom nekako krenuli i dosta odražava duh vremena u kojem živimo”, poručuje Jonathan.

Producent pjesme je Matej Zec, stalni suradnik benda Jonathan koji je i producirao sve albume benda do sada. Novi singl prati i videospot u kojem se pojavljuje talentirani riječki plesač Toni Flego, čije su zavidne artističke sposobnosti i jaka karizma dali pjesmi novu dimenziju. Uz njega, ogroman dobitak za bend je nova suradnja s Filipom Gržinčićem koji potpisuje režiju spota, jednog od nesumnjivo najboljih video radova u posljednje vrijeme. Filip je dosad režirao spot I Never Meant To Be There s albuma To Hold i odradio nekoliko photo sessiona s grupom.

Kao prvo studijsko izdanje nakon tri godine singl Falling predstavlja i početak nove autorske faze, kao i svjež, gotovo novi bend. Resetiran glazbeno, vizualno i estetski bend najavljuje novo izdanje čiji se izlazak očekuje krajem 2021. godine.

“To Love / To Hold” na dvostrukom limitiranom vinilu!

Samo nekoliko tjedana nakon novog singla Jonathan će objaviti specijalno limitirano deluxe dvostruko vinilno izdanje albuma To Love (2017.) i To Hold (2018.). Otisnut u samo 300 primjeraka, vinil donosi na jednom mjestu oba posljednja izdanja, koji su završili na listama najboljih godišnjih albuma u regiji.

Dvostruko izdanje na tržište dolazi 10. ožujka, a u sljedećim tjednima će band i izdavač LAA objaviti informacije o prednarudžbi albuma, kao i glazbene dućane gdje će izdanje biti dostupno. Još uvijek aktualni dvostruki album nasljednik je debitantskog uratka Bliss, objavljenog na vinilu 2015. godine, i tada rasprodanog u svega nekoliko mjeseci.

Jonathan se probio među najcjenjenije koncertne bendove regije

S ta tri izdanja te duplim singlom Getting Closer Is Keeping Us Apart Jonathan su se u svega šest godina probili među najcjenjenije i koncertno najjače bendove regije, što su potvrdili i nastupima u većini najvažnijih klubova i festivala. Također, svirkama uz divove kao što su Editors i Killers dodali su i dugačku američku klupsku turneju započetu na SXSW-u u Austinu.

Usprkos težem prolasku domaćih grupa koje pjevaju na engleskom Jonathan su bili jedni od prvih artista šire prihvaćenih i od publike i od medija, uz precizno osmišljenim vizualima i estetikom. Predstavljanjem novog singla Falling grupa ulazi u novu fazu, kako autorstvom, tako i na drugim poljima funkcioniranja benda. Više o bendu Jonathan doznajte na njihovoj mrežnoj stranici na adresi jonathanband.com.

Videp: Jonathan – Falling

Tagged