jelusick | tvornica kulture zagreb | dino jelušić | 12.04.2024.

Jelusick u rasprodanoj Tvornici kulture žestokom svirkom ispisao povijest!

Da je najavljeni koncerti metal benda Jelusick u Tvornici kulture jedna od “vrućih” ulaznica u gradu bilo je jasno još u siječnju 2024. godine, kada je na meet&greetu u Aquarius Music Shopu “razgrabljen” prvi kontingent ulaznica. A hype koji prati ovaj jedinstveni bend doveo je i do rasprodanog koncerta za koji se tražila ulaznica više.

Posljednja godina dana je za bend Jelusick čiji su članovi uz Dina Jelusića i Ivan Keller (gitara), Luka Brodarić (bas) i Mario Lepoglavec (bubnjevi), bila prekretnica po mnogo toga. Objavili su debitantski album Follow the Blind Man koji je mahom hvalila i publika i kritika, osvojili su nominacije za nagrade Rock&Off i Porin koji su i osvojili u kategoriji Najboljeg albuma rock glazbe te održali zavidan broj koncerata po Hrvatskoj i Europi. A kruna ovog sjajnog niza bio je upravo koncert u zagrebačkoj Tvornici kulture.

Jelusick je uspio nešto što rijetko kome u Hrvatskoj polazi za rukom. Naime, domaći bend hard rock metal žanra uspio je stvoriti publiku i osvojiti publiku unutar Lijepe naše, ali i puno šire. Ukratko, ljubav publike i benda u petak, 12. travnja 2024. godine je pulsirala Tvornicom. Jelusick je stigao na pozornicu pred uzbuđene obožavatelje u velikom stilu, skriven iza impozantnog platna koje je prekrivalo cijeli stage i otkrivalo samo siluete članova benda te se uz grmljavinu iz njihovih instrumenata dramatično spustilo. I počeo je show!

I to kakav show!

Dečki su glazbena atrakcija na svjetskoj razini. I to glazbom, kretnjama i besprijekornim muziciranjem. A sve je kompletirano energijom koju je sve prisutne ostavila bez daha. Protutnjali su kroz impresivni set svojeg debitantskog albuma među kojima su bile Chaos Master, Died, Animal Inside, Healer, The Great Divide i druge koje je publika otpjevala u glas s bendom. Ali čuli su se i coveri She’s Got the Look od Roxette i Burn od Deep Purplea sa začinom Jelusicka. Također, fanove su iznenadili i izvedbama novih pjesama koje su sinoć premijerno predstavljene. A riječ je o pjesmama Back On My Feet i Groove Central.

Na pozornici im se pridružila i brass sekcija. Točnije, članovi Big Banda Požega Dominik Grgić, Karlo Čavar i Barbara Pavlić, koji su svojim muziciranjem dali dodatni pečat već sjajnoj atmosferi. Jelusick je sinoćnjim nastupom u Tvornici kulture potvrdio da je jedno od najperspektivnijih imena glazbene scene. Njihovo vrijeme je upravo sada, a ispred njih je blistava budućnost.

Nakon koncerta u Tvornici kulture te koncerta u riječkom Pogonu kulture 13. travnja koji je već rasprodan, turneja će ih dovesti u Brazil i Argentinu. Zatim slijede i Francuska, Italija, Mađarska, Slovačka, Španjolska i Bugarska. Nekoliko datuma će nastupati po Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, a u uskoro stiže i još najava. Više o ovom bendu doznajte na njihovoj Facebook stranici.

VIDEO: Jelusick – The Great Divide

Tagged