jelusick - the great divide | foto: josip marković | 2023.

Jelusick, bend Dine Jelušića, predstavlja power baladu “The Great Divide”

Nakon žestokih singlova “Healer”, “Reign of Vultures” i “Fly High Again”, bend Jelusick predstavlja power baladu “The Great Divide”! A ova nova pjesma dolazi sa nadolazećeg albuma prvijenca “Follow the Blind Man”, koji će svjetlo dana ugledati tijekom rujna 2023. godine.


Dino Jelusić, za nagradu Porin nominirani glazbenik, član Whitesnakea i Trans-Siberian Orchestre, usred brojnih domaćih i inozemnih uspjeha, ali i okončanja dugogodišnjeg pravnog spora s nekadašnjim izdavačem, okupio je svoj glazbeni dream team kojeg čine Ivan Keller (gitara), Luka Brodarić (bas i prateći vokal), Mario Lepoglavec (bubnjevi i prateći vokal) i poletio prilično visoko. A sada uz objavu novog singla očekuje izlazak dugoočekivanog albuma u izdanju Escape Musica i suradnji s Aquarius Recordsom.

Paralelno s objavom autorskog materijala bend Jelusick kontinuirano niže i rasprodane koncerte. U protekle dvije godine održali su dvije europske turneje te zasvirali na renomiranim festivalima uključujući i Guitar En Scene Festival gdje su kao dio All Star postave nastupili s Johnom Norumom i Gus G-ijem. I spomenimo, bend Jelusick je prošle, 2022. godine, na tom istom mjestu pozornicu dijelio s velikanima poput Black Label Society, Beth Hart, Jeffom Beckom & Johnnyjem Deppom i Airbourneom. A ove će, 2023. godine ponovo nastupiti i svirati sa Stingom, Joss Stone, Joeom Bonamassom

Dino Jelušić i njegov bend u srijedu, 25. listopada 2023. godine nastupaju u zagrebačkom klubu Vintage Industrial Bar

The Great Divide je pjesma koja govori o razilaženju dvoje ljudi. Može se shvatiti kao ljubavna ili ne ljubavna. A to ostavljam publici na interpretaciju… Spot smo snimili na kamenolomu nedaleko od Krašića, a njim smo više htjeli ići na emociju cijelog benda, a manje na nekakav live nastup kao što to inače radimo. Dodat ću da u i budućim spotovima planiramo predstavljati pjesme više tematski. A na ostatku albuma Follow the Blind Man ima stvarno svega. On je moderan i progresivan, a opet jako melodičan”, rekao je Dino Jelušić, frontmen benda Jelusick.

Pred dečkima su uz objavu albuma i uzbudljivi nastupi. Tako će 21. srpnja 2023. godine će na već spomenutom Guitar en Scene festivalu zasvirati s članovima Whitesnakea, točnije Joelom Hoekstrom, Micheleom Luppijem i Marcom Mendozom. 6. rujna stižu na Castle Rock Festival koji se održava u Ioanni u Grčkoj, dok ih 23. rujna očekuje Rockhnacht Festival u Švicarskoj, za koju je zakazana i turneja u prosincu. U pripremi je i još datuma, a dodajmo, Jelusick će napokon zasvirati i u Zagrebu i to u srijedu, 25. listopada 2023. godine. Bend dolazi u Vintage Industrial Bar gdje će promovirati svoj album Follow the Blind man.

Uz koncerte benda Dino će tijekom srpnja i kolovoza 2023. sudjelovati na četiri stadionska koncerta u Indoneziji. A tamo će se kao dio All Star benda pridružiti jednom od najvećih indonežanskih bendova – Dewa 19. Zanimljivo da će Dino tamo nastupiti uz Dereka Sheriniana, Richieja Kotzena, Phil X-a i Jeffa Scotta Sota. A nakon premijernog i možemo reći trijumfalnog koncerta u Zagrebu, očekuju ga i dva koncerta Queen Bohemian Rock Symphony. Prvi će biti u Mostaru 25. kolovoza, a drugi u Sarajevu 6. listopada 2023. godine. Više o bendu Jelusick doznajte na Facebook stranici Dine Jelušića.

VIDEO: Jelusick – The great divide

Tagged