jelusick - follow the blind man | 2023.

Jelusick, bend Dine Jelusića, objavio je “Follow the Blind Man”, eksplozivan debitantski album!

Nakon pet odličnih najavnih singlova, bend Jelusick predstavlja dugoočekivani album prvijenac “Follow the Blind Man”! Ovaj album je objavljen u izdanju Escape Musica i u suradnji s Aquarius Recordsom. “Album je već jednom snimljen 2019. godine pod imenom “Animal Drive”. No, nije bio objavljen zbog tadašnjeg sudskog procesa s bivšim diskografom. Album je sada ponovno snimljen s novom postavom i pod drugim imenom. Dvije pjesme su preseljene na sljedeći album, a ubačene su dvije nove. Htjeli smo da se vidi koliko široko mozemo ići i stilski, žanrovski i emotivno, tako da album ima svega. Ponosan sam na sve sto je napisano”, rekao je o nastanku albuma Dino Jelusić.


Uz Dinu članovi benda Jelusick su Ivan Keller (gitara), Luka Brodarić (bas i prateći vokal), Mario Lepoglavec (bubnjevi i prateći vokal). A paralelno s objavom autorskog materijala bend kontinuirano niže i rasprodane koncerte. U protekle dvije godine održali su dvije europske turneje te zasvirali na renomiranim festivalima, uključujući i Guitar En Scene Festival gdje su kao dio All Star postave nastupili s Johnom Norumom i Gus G-ijem. A pozornicu su dijelili i s brojnim velikanima. To su Black Label Society, Beth Hart, Jeff Beck & Johnny Depp, Airbourne, Sting, Joss Stone i Joe Bonamassa.

Jelusick će napokon zasvirati i u Zagrebu i to u srijedu, 25. listopada 2023. godine, u Vintage Industrial Baru. A tamo će i uživo promovirati svoj album Follow the Blind Man. Album je dostupam na svim streaming servisima, u Aqarius Music Shopu te u svim bolje opremljenim glazbenim trgovinama. Za sve novosti pratite službene stranice benda na adresi jelusick.com.

VIDEO: Jelusick – Chaos Master / Fly High Again / The Great Divide

Tagged