je veux - i glow | željka veverec | 2020.

Je Veux osvojila čak četiri priznanja na dodjeli Rock&Off glazbene nagrade

Na dodjeli Rock&Off glazbene nagrade Je Veux je osvojila čak četiri priznanja i to za najbolji album, pjesmu, Pop&Off i novog izvođača godine!

Do ovog trijumfa Je Veux je bila u konkurenciji za čak pet Rock&Off nagrada, što je bio najveći broj nominacija jednog izvođača na ovogodišnjoj dodjeli. Po završetku kući odnosi njih četiri koje su zasluženo uhvatili “I Glow” kao Album godine, “Lovable” kao Pjesma te sama Je Veux kao “Pop&Off izvođač” i “Veliki prasak godine”.

Unatoč činjenici da je i u nedavno objavljenim godišnjim top listama osvojila vrhove većine njih sinoćna premoćna pobjeda u svim glavnim kategorijama ipak je iznenadila Je Veux: “Iskreno sam iznenađena i sretna. Ovo je godina koju ću stvarno pamtiti i to ne samo po virusu i potresima nego po glazbi koja je ipak pobijedila sve. Čestitam svim nagrađenima i svim nominiranima od srca, a osobito muzičarima. Hvala mojim dečkima Đuri, Igoru i Toniju. Hvala svima koji su radili na ovom albumu, jer upravo zbog svih njih moja priča zvuči tako kako zvuči. I u najtežim vremenima glazba ipak sjaji. You Glow!”

I Glow, Album godine, u digitalnom izdanju je objavljen 25. studenoga 2020. godine, dok će se CD naći u prodaji na Dan žena, 8. ožujka 2021.

Dugoočekivani debitantski album skup je glazbenog odrastanja i prikupljanja iskustva

Album je nastajao od 2017. godine naovamo. I Glow tako zatvara krug cijele godine u kojem je Je Veux (znana i kao Željka Veverec), uz najnoviji, objavila i tri odlično prihvaćena singla koji su našli svoje mjesto u radijskom eteru, i pozicionirala ju kao jednu od najzanimljivijih autorica na ovim područjima.

“Album I Glow dnevnik je svega onoga o čemu sam razmišljala, što sam željela, živjela, sanjala i s čime sam se borila. Album ima devet pjesama, a to je broj koji prati moj životni put i uvijek se provlači kroz sve što živim i radim. Tesla je smatrao da je broj devet ključ svemira, pa možda i ovih devet pjesama otključa neka vrata iza kojih se kriju novi svjetovi, ljudi, osjećaji baš onako kako to glazba i radi”, poručuje Je Veux.

The First Song – pjesma koja otvara album prva je pjesma koju je Željka napisala na gitari davne 1998. godine

Sada je dobila potpuni aranžman uz klavir i elektroniku koju potpisuje Toni Starešinić, što, kako kaže Je Veux, opisuje put i susret s čovjekom koji će utjecati na njeno glazbeno stvaralaštvo. Najavni singl albuma Girlfriend govori o prijateljskim odnosima, dok je Dance to forget posveta glazbenim idolima, glazbi i ljubavi prema plesu. Pjesma Beautiful govori o tome što znači biti živ, dok Enough progovara o odnosu dvoje ljubavnika koji iscrpljuje.

Pjesma I Glow ironična je hip-hop stvar o svima nama koji se ogoljavamo pred drugima, ali često sumnjamo koliko smo dobri i kako se nositi s pritiskom. Pjesma Strange Love Affair govori o neobičnoj vezi sa strahom, dok posljednju pjesma na albumu Song To My Wounded Self Je Veux je napisala samoj sebi koja je ranjena.

Uz Željku Veverec, kao autoricu i pjevačicu, koja se prihvatila i gitare, na albumu je i njezina iskušana ekipa

Toni Starešinić na klavijaturama, Đuro Dobranić za bubnjevima i Igor Dorotić na trubi. Od glazbenih gostiju pridužili su joj se Matej Milošev na violončelu, Dean Melki na violini, Hrvoje Nikšić koji potpisuje efekte dok je za dodatnu elektroniku i efekte zaslužan Janko Novoselić.

Album je sniman u Monitor studiju Allana Schmitbauera, Kramasonik studiju Hrvoja Nikšića i Lemon studiu Srđana Sekulovića Skansija. Master albuma je napravio Petar Dundov, za mix je zaslužan Janko Novoselić, koji zajedno s Tonijem Starešinićem potpisuje produkciju albuma.

Više o Je Veux doznajte na njezinoj Facebook stranici.

Video spot: Je Veux – Dance to forget

Tagged