james night - chasing rainbows | 2023.

James Night prepjevao svoj autorski singl “Nije zauvijek” na engleski – predstavljamo “Chasing Rainbows”!

James Night oduševljava novim singlom “Chasing Rainbows”, engleskom verzijom autorske pjesme “Nije zauvijek”, objavljenim pod diskografskom kućom Dancing Bear. Talentirani Vinkovčanin dosegao je veliku popularnost na društvenim mrežama objavljivanjem prepjeva najvećih hrvatskih i regionalnih hitova na engleski jezik te obratno. Trenutno ga prati više od 25.000 ljudi na TikToku, dok na Instagramu ima više od 15 tisuća pratitelja.


Mladi pjevač i kantautor James Night prvotno je napisao Chasing rainbows. No međutim, inspiriran vlastitim sadržajem na društvenim mrežama, odlučio je napraviti i hrvatsku inačicu pjesme koja je sada poznata kao singl Nije zavijek. Vođen golemom strasti prema stvaranju glazbe i na hrvatskom i na engleskom jeziku, James Night počastio je slušatelje dvostrukim izdanjem Nije zauvijek i Chasing rainbows“. I dodajmo, prilikom gledanja spota možete odabrati želite li slušati Nije zauvijek ili Chasing Rainbows izmjenom prijevoda s hrvatskog na engleski i obratno!

“Pjesma se rodila prvotno u engleskoj verziji koja je značenjem vrlo slična hrvatskoj. No poslušajte obje te odlučite sami u čemu se više pronalazite! Engleska je malo bezobraznija te više ističe ton seksualnosti. Ona zapravo slavi strast prema tjelesnom, prema zadovoljstvu… Ali, kao što svi znamo, ništa nije zauvijek”, rekao je James Night.

Novi singl kreativnog Jamesa koristi isti spot kao i njegova hrvatska inačica

Singl Nije zauvijek / Chasing rainbows nepobitno dokazuje Jamesovu duboku strast prema glazbi koju njeguje od šeste godine te ju majstorski spaja sa snažnom ljubavi prema engleskom jeziku. Interpretacija vlastitog singla na drugi jezik autentično prati Jamesov brend te kontinuirano pridonosi svježini i originalnosti domaće, kao i internacionalne glazbene scene. Iza pjesama Chasing rainbows i Nije zauvijek stoji isti autorski tim. Glazbu, tekst i aranžman singla ponovno potpisuje James Night, produkciju Riley Smith, dok je inženjer zvuka Romuald Klemm.

Novi singl kreativnog Jamesa koristi isti spot kao i njegova hrvatska inačica. Podsjetimo, u njemu likom prekrasne sirene koja mami u vječnost vizualno se prikazuje borba između prepuštanja trenutku i straha od njegovog neminovnog završetka… Spot su režirali Mirjana Pjevac i James Night, a novonastali Night Studio zaslužan je za popratne vizuale u koje su uklopili i real-time AI tehnologiju.

“Radujem se podijeliti još novih stvari, glazbe i videa. A do tada na mojim društvenim mrežama možete pratiti i Summer Nights. Točnije, kratke epizode koje sadrže sve od prijevoda pjesama, do izvedbi mojih autorskih pjesama. Ponekad i učimo praviti koktele, radimo remikseve… Jednostavno se okružujemo predivnim ljudima i zajedno provodimo ljetne dane!”, dodao je genijalni James Night. A što James upravo sada radi, provjerite na njegovom Facebook profilu.

VIDEO: James Night – Chasing rainbows / Nije zauvijek

Tagged