izložba "zagreb voli zeleno" / zračna luka zagreb / 2021.

Izložba “Zagreb voli zeleno” – 26 fotografija 8 autora u Zračnoj luci Zagreb

U Zračnoj luci Franjo Tuđman otvorena je izložba fotografija “Zagreb voli zeleno” skupine autora, poznatih hrvatskih fotografa. Odabranih 26 fotografija prikazuju zagrebačke zelene oaze i njegove prirodne ljepote kroz umjetnički doživljaj osam autora. A sami autori su Boška&Krešo, Julien Duval, Marija Gašparović, Sanjin Kaštelan, Šime Lugarov, Davor Rostuhar, Josip Škof i Marko Vrdoljak.

Izložba fotografija nalazi se u prostoru za preuzimanje prtljage putničkog terminala Zračne luke Franjo Tuđman.
Osim same izložbe, prostor dodatno krasi i maketa projekta “Mali Zagreb”. Podsjećamo, riječ je o novom umjetničkom projektu serije minijaturnih instalacija koje izgledom podsjećaju na pročelja zagrebačkih stambenih zgrada te na izloge nekada uobičajenih zagrebačkih prodavaonica i obrta.

“Ovo je druga izložba koju organiziramo u dolaznom terminalu zagrebačke zračne luke. Izložbom Zagreb voli zeleno, zagrebačka Turistička zajednica nastavlja s kampanjom pokrenutom s ciljem promicanja našeg grada kao odgovorne, održive i sigurne destinacije. Kroz izložbu dodatno implementiramo poruku kampanje Safe stay in Croatia – Safe stay in Zagreb. Promičemo boravak na otvorenom, u zelenilu i prirodi s fokusom na zdravlje. A i podižemo svijest o našem gradu kao poželjnoj životnoj sredini i turističkoj destinaciji”, rekla je Martina Bienenfeld, direktorica TZGZ-a.

“Veliko mi je zadovoljstvo što smo početak ljetnog reda letenja 2021. godine obilježili otvorenjem ove izložbe koja promovira prirodne ljepote Zagreba i okolice. Naša će nastojanja zasigurno prepoznati naši korisnici, koji su nas nedavno, unatoč trenutnim zahtjevnim okolnostima, treći put za redom proglasili i najboljom zračnom lukom u Europi u kategoriji od 2 do 5 milijuna putnika godišnje”, rekao je Hüseyin Bahadir Bedir, predsjednik Zračne luke Zagreb.

“Naime, Zagreb je 75,1% zelen. Zelene površine prekrivaju većinu grada, a u njemu ima 10 milijuna četvornih metara uređenih travnjaka i cvjetnjaka. Tu je i 200 kilometara održavanih drvoreda i 130 tisuća različitih stabala. 26 odabranih fotografija prikazuju samo djelić zagrebačkog prirodnog bogatstva. One sve potvrđuju da Zagreb uistinu živi i voli zeleno”, dodala je Martina Bienenfeld. Više o izložbi doznajte na mrežnim stranicama Zračne luke Zagreb na adresi zagreb-airport.hr.

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - - - - -