ivo robić - 1923-2000

Ivo Robić se predstavlja u dokumentarnom serijalu “A porina dobiva…”

Na Prvom programu HTV-a u nedjelju, 15. studenoga 2020. godine u 20 sati emitirat će se dokumentarni film kojim se predstavlja Ivo Robić, veliki hrbatski pjevač. Dokumentarac je dio serijala o dobitnicima Porina za životno djelo pod nazivom “A Porina dobiva…” koji je krenuo s emitiranjem krajem rujna.

Ivo Robić se predstavlja u osmom po redu dokumentarnom filmu iz serijala, nakon onih o Vici Vukovu, Miljenku Prohaski, Dinu Dvorniku, Dunji Vejzović, Zdenku Runjiću, Arsenu Dediću i Ruži Pospiš Baldani. A ovo su umjetnici i ansambli čije nam životne priče tek slijede: Boško Petrović, Đorđe Novković, Kvartet 4M i Oliver Dragojević.

Dokumentarac nam donosi sve o prvim nastupima Ive Robića na terasi opatijskog hotela Kvarner, plasmanu na top listi Billboarda, nevjerojatnom uspjehu pjesme Morgen kao i o njegovoj ljubavi prema Zagrebu i supruzi Marti. U dokumentarnom filmu o Mr. Morgenu govorili su Miro Ungar, Beti Jurković, Antonio Poščić, Fran Potočnjak, Stjepan Mihaljinec, Elvira Voća, Dušan Paro, Siniša Škarica, Dubravko Majnarić i Zdenka Vučković.

Više o Ivi Robiću doznajte na Wikipediji.

Autorski tim filma o Ivi Robiću čine scenarist i redatelj Toni Volarić, snimatelji Vjeran Hrpka i Domagoj Lozina, tonski snimatelj Silvio Mojaš i montažer Augustin Tino Bilandžić. Producent je Davor Drezga (Unison Pro d.o.o.), a urednica Lejdi Oreb (HTV). Uvodnu špicu napravio je Goran Kurjak, a glazbu špice, poznatu temu svih dodjela glazbene nagrade Porin, potpisuje cijenjeni hrvatski skladatelj, dirigent i aranžer Alfi Kabiljo.

Ivo Robić – Morgen

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - -