ivo gamulin gianni - hnk zagreb 2019

Ivo Gamulin Gianni u HNK-u održao Božićni koncert i oduševio prisutne

Početak Adventa simbolično je obilježio veliki koncert koji je održao Ivo Gamulin Gianni. Koncert naziva “Čarolija adventa” se održao povodom jubilarne 20. godišnjice njegove karijere.

Prosinac nam je stigao na velika vrata, a Zagreb je, poput mnogih svjetskih metropola, već od prvog dana blagdanskog mjeseca ukrašen šarolikom rasvjetom i božićnim jelkama. A adventska događanja preplavila su centar i privukla mnoštvo građana da izađu iz svojih domova i osjete “Čaroliju Adventa”.

Osim što je naš proslavljeni operni umjetnik pravi veteran na daskama koje život znače, valja i napomenuti kako usporedno s kazališnom karijerom Gianni već dugi niz godina uspješno gradi i onu glazbenu, koja uključuje snimanje i izvođenje autorskih pjesama i brojne samostalne koncerte te da na taj način uvelike pridonosi nastojanju da se klasična glazba ne odmetne iz fokusa na hrvatskoj estradnoj sceni.

Nakon dvadeset godina uspješnog djelovanja u obje sfere umjetničkog stvaranja, ovaj briljantni hrvatski tenor održao je magičan koncert u svom matičnom kazalištu. Budući da je u HNK-u Ivo Gamulin Gianni stalni zaposlenik od 1995. godine te je upravo na njegovim daskama ostvario brojne zapažene uloge u mnogim operama, ali i s obzirom na glamurozan božićni ugođaj koji se reflektira po zidovima dragulja Austro-Ugarske arhitekture, odabir zagrebačkog HNK kao lokacije za koncert koji svakako čini krunu njegove dugogodišnje uspješne karijere bio je pun pogodak.

Koncert su koncipirali producent Fran Juraj Prižmić i Gianni skupa sa redateljicom Mirnom Sporiš

Kako sami kažu, koncert je organiziran “izrazitom pažnjom i posvećenošću”, jer su u smislenu cjelinu nastojali povezati tri umjetnosti i Giannijeve velike ljubavi – glazbu, ples i dramu. To im je svakako pošlo za rukom, što potvrđuje do zadnjeg mjesta popunjeni HNK te desetak minuta duge ovacije publike nakon skoro dvosatnog koncerta koji je televizija snimala te će se uskoro moći pogledati i na programu HRT-a.

Odličnoj atmosferi uvelike su pridonijeli i gostujući izvođači koji su dodatno upriličili ovu glazbenu božićnu bajku. Tijekom cijelog nastupa prodoran glas našeg tenora vjerno je pratio njegov bend skupa sa gudačkim orkestrom kojim je ravnao dirigent Davor Kelić, a na pozornici su mu se pridružile i tri sopranistice zagrebačkog HNK – Ana Zebić, Mia Domaćina Topalušić i Darija Auguštan, okupljene pod imenom One.

Ivo Gamulin Gianni otvorio je prostor za mlade nade i talente

Tako je uz njega nastupio je ženski zbor Mozartine skupa sa zborom dječaka BoysVoice, dok su baletni prvaci HNK Iva Vitić Gameira i Guilhermo Gameir Alves izveli plesnu točku, dok su posebne ovacije publike zaradili mladi glumci izrazitih vokalnih sposobnosti Ivan Colarić i Vanda Winter, koji su izveli kultne božićne pjesme prepjevane na njihov čarobni način.

U prekrasnoj glazbenoj večeri prisustvovali su i brojni poznati prijatelji, kolege i obožavatelji slavnog pjevača, uključujući Sonju Jandroković, suprugu predsjednika Hrvatskog Sabora te intendanticu HNK Dubravku Vrgoč, zatim Ornelu Višticu, Helenu Šopar, Danijelu Trbović, Tončicu Čeljusku, Anitu Malenicu, Jakova Sedlara i Almiru Osmanović, Antu Vrbana i njegovu majku Kristijanu Kelavu, Borisa Šavorića, Tomislava i Valentinu Rajić, Dinka Bogdanića, Ronalda Brausa, Zlatka Vidačkovića, Kazimira Bačića, Kseniju Urličić, Silviju Luks, Elizabetu Gojan, Josipa Radeljaka i mnoge druge.

Mnogi već sada sa nestrpljenjem očekuju početak Adventa sljedeće godine, za kada Gianni i njegov tim najavljuju ponavljanje ove glazbene božićne bajke. Više o Gianniju doznajte na Wikipediji.

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - -