instrumentalna konstrukcija - spona music - 2021.

Instrumentalna konstrukcija – Spona predstavlja album s 12 kompozicija

Nakon 15 godina djelovanja na hrvatskoj glazbenoj sceni, Spona je započela jedan novi projekt i zakoračila odlučnije u jednom novom smjeru. Riječ je o instrumentalnoj glazbi.

Pred vama je kompilacija koja sadrži dvanaest novih, nikad objavljenih instrumentalnih kompozicija glazbenika koji uglavnom surađuju sa Sponom, ali i nekih koji s njom do sada nisu imali nikakve izdavačke veze.


Projekt Instrumentalna konstrukcija rodio se tijekom lockdowna u proljeće 202. godine i naišao na izvrsne reakcije glazbenika, što dokazuje već spomenutih čak 12 novih instrumentala. S obzirom da je riječ o glazbenicima iz vrlo različitih glazbenih stilova – takva je i kompilacija, vrlo, vrlo raznorodna.

Ima tu elektronike, eksperimenta, žestokih gitarskih riffova, americane, bluesa, countryja… Pri kraju je čak i jedan podravski valcer, telefonska vinjeta i za kraj mala diverzija u kojoj smo jednom od sudionika kompilacije debelo progledali kroz prste i dozvolili mu da u pjesmi ima dvije riječi: spavaj, sanjaj. Dakle, prije spavanja poslušajte ovu kompilaciju i ugodno sanjajte.

Više o Sponi doznajte na njihovim mrežnim stranicama na adresi spona.com.hr.

Instrumentalna konstrukcija

 1. SLY TIBERIUS & ROY BEATIE – T1
 2. IVAN KOPRIVČEVIĆ – POČETAK
 3. PELE – GAGARIN
 4. CASTAWAY SOULS – READY TO GO
 5. DAMIR GOSSAIN – CORONA BLUES (WHEN THIS TING IS GONNA END)
 6. BE HA VE – EMA
 7. THE UNGRATEFULS – BREADBELLY
 8. ZORAN HARAMINČIĆ HARA – ARIZONA
 9. HRVOJE ŠTEFANČIĆ – ROMANSIRANJE
 10. MIROSLAV EVAČIĆ – WALTZ FOR BLAZ & LENGER’S
 11. BUNA – JUŽNA
 12. ZVONIMIR VARGA – SPAVAJ, SANJAJ

Zoran Haraminčić Hara – Arizona

Tagged