instalacija "profesor baltazar i spomenik nevidljivom građaninu" - os ivan gundulić zagreb - rujan 2020.

Instalacija “Profesor Baltazar i Spomenik nevidljivom građaninu” bit će smještena u dvorištu OŠ Ivana Gundulića

S velikim veseljem javljamo da je instalacija “Profesor Baltazar i Spomenik nevidljivom građaninu”, iranskog umjetnika sa švedskom adresom Behzada Khosravija Noorija pronašla svoj trajni dom. Među vrlo zanimljivim prijedlozima, žiri u sastavu Behzad Khosravi Noori, Ana Kovačić i Lea Vene (kustosice izložbe) te Ivana Andabaka, ravnateljica HDLU-a, se u konačnici odlučio za Osnovnu školu Ivana Gundulića u Zagrebu. U Baltazargradu profesor Baltazar s lakoćom stvara prijateljstva i rješava najizazovnije probleme uz pomoć svoje mašte, odlučnosti i nimalo manje važnog – svog magičnog stroja. U ovoj su crtanoj tv-seriji neobične radnje, ilustriranoj jarkim bojama i naivnim psihodeličnim oblicima uživala djeca iz cijeloga svijeta.

Behzad Khosravi Noori uzima ovaj transnacionalni dječji program nastao u studiju Zagreb filma u periodu od 1967. do 1978. godine kao početnu točku za ružičasto – žutu instalaciju u obliku penjalice načinjene od metalne strukture koja podsjeća na skelu s toboganom i s druge strane ekstenzivno istraživanje o stvaranju animirane serije.

Projekt Profesor Baltazar i Spomenik nevidljivom građaninu do sada je u obliku samostalne izložbe pokazan u nekoliko švedskih gradova (Stockholm, Malmö i Kalmar) te na Art Encounters Bijenalu u Temišvaru, a završna postaja je bila samostalna izložba u srpnju i kolovozu 2020. u Domu HDLU.


PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - -