igor geržina ft vanda winter / noćas / 2019

Igor Geržina predstavlja novi singl “Noćas” na kojem gostuje Vanda Winter

U svom poznatom zaraznom ritmu, Igor Geržina kombinira ljubavne stihove u neopterećenoj pjesmi za koju, osim glazbe i stihova, potpisuje i aranžman. Atmosferu pjesme, koja govori o novom početku inspiriranom ljubavnim krahom, odlično donosi moćan vokal Vande Winter, nagrađivane glumice i zvijezde kazališta Komedija.

Singl Noćas krasi i jaki identitet Geržininog zvuka saksofona kojeg prepoznajemo na njegovim mnogobrojnim studijskim i koncertnim izvedbama. Geržinine suradnje s brojnim poznatim imenima hrvatske glazbene scene nisu novost pa stoga ne čudi niti ova sa svestranom umjetnicom i jednom od najboljih vokalistica na ovim prostorima.

“Nakon višebrojnih odličnih koncerata s Vandom, nekako je prirodno došla i ideja za studijsku suradnju. Iako Vandu poznajem dugo i svjestan sam njezinih vokalnih kvaliteta, ipak me uspjela ugodno iznenaditi vrhunskom interpretacijom pjesme Noćas, kojoj je definitivno dala jednu posebnu notu i zaokružila ju je kao cjelinu. Noćas je groovy soul, možemo čak reći i pomalo retro pjesma kojoj je Vanda u svojoj interpretaciji dala dašak zvuka starih vokalnih diva, kao što su Whitney Houston, Aretha i druge. Vanda je u pjesmi pokazala svoju poznatu vokalnu kvalitetu, ali ono što me se osobito dojmilo je njena interpretacija teksta, koja pokazuje i njeno veliko glumačko iskustvo”, rekao je saksofonist Igor Geržina.

“Igora Geržinu upoznala sam na samom početku svog glazbenog i scenskog puta, u okviru zajedničke suradnje s Dinom Dvornikom. Kako je otada do danas prošlo ukupno onoliko godina, koliko sam imala u trenutku kad smo se upoznali, čini se kako slobodno mogu reći da smo Igor i ja poznanici i glazbeni suradnici već pola mog života. Izuzetno ga cijenim, pa sam s veseljem prihvatila poziv da dam svoj vokalni doprinos njegovom novom singlu, koji mi se svidio na prvo slušanje. Iako iz ženskog kuta govori o obračunu s lošim partnerom te za razliku od većine sličnih koje ženski empowerment plasiraju kroz proživljenu tugu ili pravednički bijes, pjesma ima neočekivani feel good ugođaj i rasterećujuću lakoću kakvu bih poželjela svakoj ženi u trenutku podvlačenja životne crte”, rekla je Vanda Winter, glumica je i vokalna solistica članica ansambla kazališta Komedija.

O video spotu Igora Geržine “Noćas”

Uz singl stiže nam i video spot u produkciji Igorove izdavačke kuće. Koncept spota vizualno je orijentiran prema retro izgledu te je definitivno poseban po stilu. Za ovu priliku snimateljica je bila mlada glumica Josipa Anković čije point of view kadrove snimane GoPro kamerom, pratimo kroz cijeli spot u kojem imamo priliku vidjeti kako, iz prvog lica, izgleda jedan dan u životu mlade žene.

Spot za pjesmu Noćas režirao je svestrani mladi student ekonomije Filip Vrban (Mediterranean Boy), čiji Instagram profil privlači sve veći broj mladih ljudi.


  • foto: Marko Vučenik
Ključne riječi (tagovi): - - - - - -

1 thought on “Igor Geržina predstavlja novi singl “Noćas” na kojem gostuje Vanda Winter

Comments are closed.