ida prester - luda - 2020

Ida Prester u pjesmi “Luda” govori o nedostajanju, strastima i iščekivanju

“Hej što te nema, prazan mi je stan, koža mi fino miriše”, stihovi su kojima počinje nova pjesme Ide Prester, a već prvi taktovi i riječi primamljivo uvode u hipnotičku pop synth atmosferu, prepoznatljivu za senzualnu Idu Prester. Na krilima prethodnoga singla “Kvar”, Ida donosi novu, intrigantnu pjesmu “Luda”, kao svojevrsni nastavak.

“Ovo je pjesma o nedostajanju, iščekivanju i strasti. Cijela godina nam je takva, život je stao, čekamo dobre vijesti. Ljudi – ludite, vičite, grizite, lomite se pa ponovo lijepite… Sve je to normalno. Samo se beskrajno, nerazumno i punim srcem zaljubite ove jeseni. I lakše ćemo proći kroz ovu čudnu zimu 2020.”, poručila je Ida Prester.


Iako bismo mogli reći da je 2020. godina poprilično luda, ona je za Idu Prester vrlo plodonosna. Iza nje su uspješna četiri singla – Šansa, Minuta, Dodir i Kvar – od kojih zadnja tri pripadaju ovoj godini. Sve singlove Ida je objavila pod svojom samostalnom diskografskom etiketom, čime Prester odvažno utabava svoj put među neovisnim diskografima.

Pjesmu Luda je napisala u suradnji s zagrebačkim electro pop dvojcem pocket palma, čija je suradnja počela na remixu pjesme Minuta, a nastavila se na singlu Dodir, nastalom tijekom lockdowna.Singl Luda prati video spot, koji su ostvarili stalni Idini suradnici, Vladimir Miladinović Piki (kamera) i Marko Ćerketa (art direkcija).

“Kako je ova pjesma na neki način nastavak singla Kvar, odlučili smo zadržati neke elemente iz tog spota. Prvenstveno je publika zapazila kostim, u Ludoj izrađen od drugih boja i materijala. Taj model sada u ekipi zovemo Ida odijelo. Autentičan, prepoznatljiv, decentno sexy… Baš kako bi i Idu samu opisali”, komentirao je Marko Ćerketa.

Više o Idi Prester doznajte na njezinoj stranici na Facebooku.

Ida Prester – Luda

Tagged