ida prester - sad - 2021.

Ida Prester predstavlja pjesmu “Sad” i spot dostojan glazbenih zvijezda!

Ida Prester, naša senzualna glazbenica, pjesmom “Sad” poziva na povratak u sadašnjost. Što će biti sutra, hoću li moći? Eh, da je kao nekad, bolje je bilo prije… Koliko puta pomislite ovakvu ili sličnu misao u danu? Često, možda čak i prečesto, zar ne?! Čini se da je postalo najteže živjeti u sadašnjem trenutku. No da nije nemoguće poručuje Ida Prester u svom novom singlu.

Pjesmom “Sad” poziva na povratak u sadašnjost, odbacivanje fokusa sa svega negativnog, jer svaki trenutak je dragocijen i poseban. “Iscrpljeni smo epidemijom kojoj kao da nema kraja, utučeni svakodnevnim lošim vijestima, destruktivnom politikom, zavisti i frustracijom, a život juri dalje. Prolaze nam najbolje godine, a treba se radovati, plesati, ljubiti. Osmijehom protiv zime, bojama protiv crnila.” poručuje Ida.

“Ovo je himna za sve one koji ne žele živjeti u konstantnoj paranoji i mraku. Za sve koji znaju koliko nam je svaki trenutak dragocjen. Jer, kao što pjesma kaže, ja živim sad i samo sam sada tu!”, dodaje Ida Prester.

Singl Sad kantautorsko djelo Ide Prester, za koji je napisala i glazbu i stihove. Njezin dugogodišnji glazbeni partner Matej Končan a.k.a. Kleemar iz slovenske postave Lollobrigide pomogao pjesmu umotati u ritmični, zamamno-sjetni pop aranžman. Poput tanga, pjesma već prvim zvukovima zavodljivo opija pažnju i uranju pozornost u melodično obojani svijet senzualne Ide Prester. Kako bi svaki glazbeni detalj bio na pravome mjestu zaslužni su Luka i Anja iz Pocket palme, koji su složili miks i sve skupa ulaštili kroz mastering.

Singl “Sad” prati impresivni video spot

Ispunjen je uvjerljivim specijalnim efektima i idiličnim pastelnim bojama, a dostojan svjetskih glazbenih zvijezda. Osmislila ga je i režirala Idina višegodišnja suradnica Marcella Zanki, a specijalne efekte izradio je Dario Radusin.

“Spot me podsjeća na neki SF film iz 70-ih. Dario Radusin je jako dobro podcrtao to stiliziranim 3D kadrovima u postprodukciji. U ovom spotu sam željela staviti naglasak na izraženom kostimskom stilu i scenografsko – studijskoj atmosferi te pomalo čudnim metaforičkim situacijama. Mislim da je timski rad različitih umjetnika spojio jednu divnu retro apstrakciju”, rekla je redateljica Marcella Zanki. Više o Idi doznajte na njezinom Facebook profilu. Spremni za povratak u sadašnjost? Tri, četiri, SAD!

Video: Ida Prester – SAD

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - -