ida prester - kvar - 2020

Ida Prester na svoj način kroz maštovite stihove popravlja “ljubavni kvar”

Kada se dogodi kvar uređaja ili sustava, zasukat ćemo rukave i prionuti na popravak ili, možda još bolje, pozvati adekvatnog majstora. No što napraviti kada dođe do ljubavnog kvara? Možemo li ga i kako popraviti? O ovoj životnoj temi, na svojstven način kroz duhovite i maštovite stihove, pjeva Ida Prester u svojoj novoj pjesmi “Kvar”.

I ovaj put je Ida osmislila glazbu i stihove, a pjesmu koju je aranžmanski upakirao Srđan Popov, počinje tekstom “Sve sam pokušala, mirisne svijeće i mirisne riječi, sto terapija samo da se može pronaći kvar…”

Put je to kroz priču o slomu jedne ljubavi i postupcima na koje je žena spremna kad se ljubav pokvari: boriti se kao lavica, vježbati kamasutru, probati razne afrodizijake, ići na psihoterapije, pratiti horoskop… No kad shvati da je sve pokušala, ali da je tom odnosu došao kraj, ona sprema svoj kofer i odlazi sama negdje daleko, što dalje, na more.

“Ovo mi je bilo fizički najnapornije snimanje ikada. Satima sam u štiklama trčala i plesala s koferom po suncu, a onda su uslijedile te nemoguće poze. Nisam ni sanjala koliko je zahtjevno mirno stajati u iskrivljenom položaju. Dva dana se nisam mogla pomaknuti, ali nadam se da se trud isplatio”, rekla je kroz smijeh Ida Prester.

Upravo to ludilo trenutka kad odlučimo napustiti cijeli svoj dotadašnji život i početi iznova, bez povratka, Ida dočarava kroz video spot polomljenim pozama i psihotičnim plesom.

“Idu još dosad nismo vidjeli u ovakvom izdanju, skroz pomaknutom, ali i dalje senzualnom. Glumački i plesno nas je oduševila, spontana, ali opet izmještena iz realnosti”, rekao je Marko Ćerketa, art direktor spota.

Pjesmu Kvar, kao i prethodne Idine singlove, možete doživjeti uživo u petak, 11. rujna 2020. godine od 20 sati. Tada će u otvorenom prostoru garaže Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu Ida uz fine elektro pop melodije zagrijati publiku za nastup sjajnih Nipplepeople!

Ida Prester – Kvar

Ključne riječi (tagovi): - - - - - -

1 thought on “Ida Prester na svoj način kroz maštovite stihove popravlja “ljubavni kvar”

Comments are closed.